14:58 | 09 май 24 2363

Казанлък със силно представителство в листите на Възраждане за парламентарните и европейските избори

Казанлък със силно представителство в листите на Възраждане за парламентарните и европейските избори / Новини от Казанлък

ПП „Възраждане“ влиза в парламентарните и европейските избори с намерение да стане минимум втора политическа сила в страната. В листата за парламентарните избори за 27-МИР Стара Загора първи и втори отново са народните представители Искра Михайлова и Даниел Проданов, а трети е Димитър Пашев – председател на организацията на „Възраждане“ в Казанлък и общински съветник. Освен Пашев личат имената на още трима кандидати на „Възраждане“ в парламентарната листа, които са пряко свързани с Града на Розите – Симеон Шопов, Максим Дренчев и Диана Кирилова. Целта на местните структури в областта е спечелването на трети мандат в нашия избирателен район.

В листата за европейските избори народният представител Даниел Проданов е четвърти, което дава голяма възможност на област Стара Загора да има свой представител в Европейския парламент. Осмото място в евролистата е отредено за казанлъчанина д-р Калин Калинов. Представяме ви кратка информация за кандидатите на Възраждане от Казанлък:

Парламентарни избори:

Димитър Пашев – трети в листата, на 37 години, учител по български език и история, магистър по „Управление на образованието“. Председател на общинската организация на „Възраждане“ от създаването й и член на Организационния съвет на партията. Народен представител в 48-то Народно събрание. В момента е председател на групата общински съветници на „Възраждане“ в Общински съвет Казанлък.

Симеон Шопов – осми в листата, 34 г., инженер, магистър със специалност „Авиоинженер“ от ТУ София. Работи като програмист, има опит и като инженер-конструктор. Заместник-председател на „Възраждане“ - Казанлък.

Максим Дренчев – дванайсети в листата, на 40 г.. Възпитаник е на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Казанлък, бакалавър  със специалност „Българска филология“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Завършва „Теория на физическата култура“ в Русия. Понастоящем следва последна година „Бизнес мениджмънт“ в Лондонски университет. Дългогодишен член на „Възраждане“ – Казанлък. Кандидат за кмет на Павел баня.

Диана Кирилова – петнайсета в листата, на 58 г., магистър по икономика, специалност „Икономика на вътрешната търговия“, с дългогодишен стаж в сферата на търговията и с опит като митнически посредник и специалист „Труд и работна заплата“. Организационен секретар на Възраждане-Казанлък.

Всички кандидати за народни представители от ПП „Възраждане“ в листата:

1. Искра Михайлова
2. Даниел Проданов
3. Димитър Пашев
4. Яна Динева
5. Ива Ангелкова
6. Тодор Делчев
7. Наталия Змеева
8. Симеон Шопов
9. Дончо Радев
10. Красимир Колев
11. Стоил Минев
12. Максим Дренчев
13. Стилян Христов
14. Милка Костадинова
15. Диана Кирилова
16. Станимир Стойчев
17. Венелин Славчев
18. Петър Динев
19. Богдана Тонева
20. Георги Узунов
21. Илиана Сребрева
22. Галин Динев

Евроизбори

Д-р Калин Калинов – осми в листата, на 36 г, доктор по Химия на Високомолекулните съединения, защитил в БАН с национална награда и четири публикации на английски език в научни списания с висок импакт фактор. Научните му разработки са в областта на биомедицината и нанотехнологиите. Участник е в три международни научни конференции в Белгия, Италия и Холандия. Завършил е средно специално образование в СОУ „Екзарх Антим I”, град Казанлък, със специалност „Организатор на среден и дребен бизнес” с включено засилено изучаване на английски език. Продължава образованието си в УХТ Пловдив, където се дипломира като бакалавър по „Технология на етеричните масла, парфюмерията и козметиката“ и магистър по „Анализ и контрол на храните“. В момента следва втора магистратура „Вероятности, актюерство и статистика“, изучвайки статистически елементи на обучението на машини (изкуствен интелект) и анализи на големи бази от данни,  във ФМИ към СУ „Климент Охридски“.

С дългогодишен стаж в областите на: анализа и контрола на качеството на храните и разработването на иновационни хранителни продукти, производството на етерични масла и козметика, както и лабораторните анализи като химик хроматографист. Към момента работи за международна компания за дигитализация и автоматизация на най-големите химически заводи в Европа и света.

Дългогодишен член на ПП „Възраждане”. На местните избори през 2024 г. става общински съветник в ОС Казанлък, където е член на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по екология, горско и селско стопанство.

Всички кандидати за народни представители от ПП „Възраждане“ за европейските избори:

1. Станислав Добринов Стоянов
2. Петър Петров Волгин
3. Рада Стефанова Лайкова
4. Даниел Станиславов Проданов
5. Георги Росенов Джендов
6. Веселин Пламенов Киров
7. Александър Георгиев Алексиев
8. Калин Николаев Калинов
9. Мариян Иванчев Иванов
10. Касим Юстюнгел Садък
11. Румяна Иванова Иванова
12. Юлиян Каменов Губатов
13. Мира-Йоанна Миркова Атанасова
14. Сергей Вячеславович Махаев
15. Борил Петров Каменов
16. Филип Тодоров Кънев
17. Тамаш Йеньо Секереш

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

34108 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

23678 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

14279 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

11901 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

8870 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5855 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3461 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3292 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2912 | 14 май 2024

92 полицаи положиха клетва в Казанлък

2531 | 17 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак