Kazanlak.Com /

КЗК отмени незаконосъобразно решение на Кмета на Казанлък

КЗК отмени незаконосъобразно решение на Кмета на Казанлък

Днес Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на Кмета на Община Казанлък за избор на изпълнител на малка обществена поръчка във връзка с проекта „Докоснати от древността“, финансиран по Оперативна програма за регионално развитие.
Поръчката е обявена в Агенцията по обществени поръчки на 29 февруари тази година във връзка с провеждане на иновативно културно събитие “Празници в долината на тракийските царе“, по проекта “Докоснати от древността“,  по ОПРР.
В обявлениието са посочени три позиции: „Избор на доставчик на сглобяема сцена“, с прогнозна стойност 42 200 лева ,“Избор на доставчик на сглобяема шатра” за 12 000 лева и “Избор на доставчик на преместваеми изложбени конструкции“, с прогнозна стойност 6 000 лева. Общата прогнозната стойност без ДДС, обявена от Община Казанлък за изпълнението на тези доставки е 60 200 лева. А крайният срок за изпълнение на поръчката е 30 юни тази година.

Производството установи няколко нарушения на процедурата за избор на изпълнител, гласи оповестеното на сайта на КЗК Решение:
Комисията, определена от възложителя, е оценила участниците без даде мотиви към направеното класиране по брой точки, като в протокола от работата й липсва кратко описание на отделните предложения.
Класираният на първо място участник не отговаря на предварително обявените условия, като е предложил срок за изпълнение на поръчката, който не отговаря на крайния срок, определен от възложителя.
Оценителната комисия е изискала подробна писмена обосновка на предложено време за реакция в нарушение на Закона за обществените поръчки - при невъзможност да се определи средна стойност на останалите оферти, тъй като до този етап на процедурата са допуснати само двама кандидати.
КЗК връща процедурата от етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите, при спазване на мотивите в решението.

 


за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.65283