Kazanlak.Com /

Ранени при възстановките за Самарското знаме

Ранени при възстановките за Самарското знаме

С неприятен край завърши възстановката на Спасяването на Самарското знаме. Тя се проведе в събота в Стара Загора, като в нея участваха членове на националното дружество "Традиция" от цялата страна. Сред участниците бяха и 7 членове на казанлъшкото дружество "Традиция - 23-ти Пехотен шипченски полк".

Най-неочаквано при историческата възстановка на 135 - годишнината от боевете пострадаха 4-ма от участниците. От полицията съобщиха, че това са: И.С., 52-годишен от Нова Загора, М.М., 63-годишен от с. Дойренци, обл. Ловеч,  Р.М., 35-годишен от Нова Загора и 59-годишната И.Л. от Копривщица. Участниците, получили леки наранявания в областта на лицето при ползване на автентични огнестрелни оръжия, стрелящи с халосни патрони.

Пушките "Бердан – 2", образец 1869 г., както и ползваните халосни патрони са собственост на "Ню Бояна филм" АД – София. Управителят на оръжейния склад към фирма предал доброволно пет пушки и 50 боеприпаси кал. 7.62 х 54, които ще бъдат подложени на тестове от служителите на служба "КОС" към ОДМВР – Стара Загора.

След медицински преглед в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора четиримата пострадали са обслужени и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Снимка от възстановката на боевете на четата на Хаджи Димитър на Бузлуджа седмица по-рано.


за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.63101