14:20 | 23 април 13 4418

Физиците от Казанлък окупираха първите места на Националната олимпиада

Казанлъшките физици от школата на преподавателя в ПМГ „Никола Обрешков” Теодосий Теодосиев се завърнаха с успехи от Националната олимпиада по физика. Първенството се проведе в Силистра, като през първия ден първите трима бяха възпитаници на казанлъшкото училище: Катерина Найденова, Йордан Йорданов и Валери Михайлов. През втория ден на Олимпиадата бе оформено и крайното класиране и бяха определени физиците, които ще участват на подборния кръг за Международната олимпиада в Дания.

Първо място за трета поредна година спечели Катерина Найденова /11 клас/, която при успех и следващата година ще бъде абсолютен рекордьор на страната ни по титли от национални олимпиади. На второ място се класира Йордан Йорданов /12 клас/. Другите възпитаници на ПМГ, които ще участват на подборния кръг за националния отбор през месец юни в София са: Иван Порязов – шести в Силистра и Валери Михаилов – осми в северния български град.

На Олимпиадата участваха общо 10 деца от казанлъшкото училище и общо 50 деца от школата на преподавателя Теодосиев. Гениалният преподавател обобщи, че през последните 22 години това първенство винаги се печели от негови възпитаници. В училището няма кабинет по физика, но това не пречи Тео да създава големи таланти, които печелят престижни награди и извън страната.

Вижте и какво заяви Теодосиев днес:

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак