11:24 | 22 август 13 3158

Конкурс за любителски видеоклип с награда уикенд за двама

Библиотека „Искра“ започна съвместна работа по проект „Старозагорска е-памет”. Проектът е заедно с библиотеките: „Родина“-Стара Загора, Калояновец, Кирилово и Хрищени и е финансиран от „Глоб@лни библиотеки – България”.

По този проект библиотеките обявиха конкурс за компютърна презентация и видеоклип на тема „Разкажи за културното ни минало“.

Организаторите приканват хората да разкажат за историята на културно-историческите забележителности от старозагорския регион – църкви, училища, читалища, паметници и стари сгради, паркове и местности, колоритни улици и дворове; за личности и известни фамилии с принос в културния, обществения и икономическия живот на Стара Загора и областта.
Интерес представляват още народните традиции и обичаи, опазени и съхранени в бита на местните общности – при сватба, смърт, годеж, прощъпалник...; за Сурва, Баба Марта, Великден, Гергьовден...

Условие е участниците да изпращат презентации и/или видеоклип, които не са участвали в други конкурси.
Крайния срок за изпращане на материалите е до 30 септември. За първа награда организаторите са предвидили уикенд за двама, предметни награди и дипломи са предвидени и за втора и трета награда.

За да участвате в конкурса трябва да изпратите писмо на :lib@rodina-bg.org със следната информация: трите имена на неговия създател, възраст, населено място, телефон и имейл за връзка. В писмото поставяте линк към своята презентация и/или видеоклип, качени на избрания от вас сървър за споделяне на файлове.
Файловете могат да бъдат изпращани и на пощенски адрес: Библиотека Родина, бул. Руски 17, Стара Загора 6000 – за конкурса „Разкажи за културното ни минало”.
 

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';