10:53 | 17 юли 14 11833

Христо Ибушев разкрива подробности за срещата си с израелския посланик в “Арсенал“

Христо Ибушев разкрива подробности за срещата си с израелския посланик в “Арсенал“ / Новини от Казанлък

Миналата седмица посланикът на Израел у нас бе на изненадващо посещение в Казанлък. Той посети "Арсенал" и се срещна с кмета Стоянова.

Подробности от срещата му в "Арсенал" разкрива Изпълнителният директор на „Арсенал- 2000” Христо Ибушев в новия брой на фирмения вестник:

Основната цел на срещата, инициирана от първия дипломат на държавата Израел у нас, е била търсене на възможности за общо сътрудничество и контакти с „Арсенал” на фирми от израелската отбранителна индустрия.

За нас беше чест и посланик Камиса Раз бе приятно изненадан от това, че на практика „Арсенал” отдавна работи и си партнира с водещи израелски фирми от отбранителната индустрия. Срещаме се с колегите по различни изложения, обменяме информация. Израел е много иновативна държава и в този смисъл възможностите за сътрудничество между нас и тях са наистина интересни, каза още Изпълнителният директор на „Арсенал 2000”.

Една от целите на разговора на посланик Шаул Камиса Раз в „Арсенал” е била търсене на възможности за въвеждането на иновативните продукти на израелската отбранителна индустрия в продуктовата гама на „Арсенал” по отношение и на гражданските производства. Дипломатът бе силно впечатлен от гражданското производство на казанлъшката оръжейница, което намира добър прием в различни сфери. Той искрено бе удивен от видяното в „Арсенал” и като размери, и като технологични възможност ти, и като продуктова гама и позициониране на различни пазари.

„Дипломатът видя, че сме три крачки напред”, заяви още Христо Ибушев. По време на разговора с Изпълнителния директор на търговското дружество посланик Камиса Раз е изразил готовност да съдейства за обмен на техническа информация за различни иновативни продукти в сферата на гражданското производство и не само, разработвани в Израел, с цел да сме си взаимно полезни. Това безспорно е признание за „Арсенал” за това, което правим, защото Израел е високо иновативна страна, с високо-иновативна отбранителна индустрия, с много добре развити продажби в цял свят, заяви още Ибушев. Според него: „Можем заедно да участваме в различни представяния, в съвместни разработки. Ние вече работим доста успешно с израелски фирми в тази посока” - допълни той. Като една възможна ниша в тази посока Христо Ибушев посочи и размяна на различни компоненти, развойна дейност и съвместни разработки на пазари. Фактът, че ние имаме и руски, и натовски стандарти на изделията, а те нямат руски, е респектиращ факт и дава основание за твърде добра перспектива за партньорство с нас, допълни Христо Ибушев.

По време на разговора са дискутирани и начините, по които държавата подпомага отбранителната индустрия, както и начините, по които това прави израелската държава.

Постигнахме общо съгласие в тезата, че една силна отбранителна индустрия е гаранция за силна държава. Това, което прави израелската страна и активността в тази посока на нейните дипломати по света, е впечатляващо похвално. За наше съжаление, тази добра практика допреди години сега е прекъсната в България и е доста трудно. Държавата ни не
ни е отказвала помощ, но, нямайки тези съществували допреди години структури, които бяха добронамерени към отбранителната индустрия, няма как сега усилията да са толкова ефективни, каза за „Трибуна Арсенал” Христо Ибушев.

Той изрази съжаление, че „въпреки 100% експортност на продукцията от отбранителната индустрия, което на практика означава реални пари в държавната хазна, все още има чиновници и политици на много отговорни постове, които имат негативно мнение за отбранителната индустрия, а не бива”.

Една силно развита отбранителна индустрия, една могъща армия, добре въоръжена, добре обучена, са равностойни на силна държава, което пък е гаранция за мир”, е тезата на

Изпълнителния директор на „Арсенал 2000”.  Н. Пр. посланик Шаул Камиса Раз силно се е впечатлил от поговорката, „Ако искаш мир, готви се за война”.

Убеден съм, че след визитата на първия дипломат на Израел в „Арсенал” комуникацията между нас и израелските ни партньори, и в негово лице, може да стане още по-ползотворна, а намеренията ни могат да придобият конкретни измерения, обобщи разговора Христо Ибушев.

От „Арсенал” израелският дипломат си тръгна с фирмено вино и фирмени сувенири. Книга с лаконичното заглавие: „Нацията новатор”- или история на израелското икономическо чудо, е подаръкът на посланик Камиса Раз за Изпълнителния директор на „Арсенал 2000”.

Kazanlak.com със съдействието на "Арсенал" АД ви предлага новия брой на "Трибуна Арсенал" и в електронен вид. (отворете в PDF от снимката долу)

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7582 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5782 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5217 | 19 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4296 | 23 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4003 | 24 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3695 | 22 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

3456 | 25 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

3127 | 23 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2852 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2649 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак