12:41 | 12 декември 14 8855

Теодосий Теодосиев е сред тримата номинирани за „Мъж на годината“

Теодосий Теодосиев е сред тримата номинирани за „Мъж на годината“ / Новини от Казанлък

Днес, 12 декември стартира публичното гласуване за номинираните в конкурса „Мъж на годината 2014”, организиран за седма поредна година от Дарик радио. Сред тримата, които тази година събраха най-голям вот от членовете на Академията е и казанлъшкият учител по физика Теодосий Теодосиев. Комисията бе съставена от журналисти на Дарик и председателствана от изпълнителния директор на медията Радосвет Радев. Другите номинирани са:  Боян Петров – алпинист, който изкачи три осемхилядника за един сезон и стана първият българин, изкачил втория по височина връх в света К2 в Каракорум и Милен Русков – писател, автор на бестселъра „Възвишение", с който печели Наградата за литература на Европейския съюз за 2014 година.

Интересен факт е, че тримата изпревариха в класацията тенисиста Григор Димитров. Извън челната тройка останаха още: столетникът дядо Добри, отец Иван от Нови хан, Дениз Игнатов - бащата на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим, които са само на 10-годишна възраст, Полк. Николай Николов, Максим Ешкенази, д-р Мирослав Ненков, Александър Морфов, Кубрат Пулев и други.

От днес можем да подкрепим Тео на сайта конкурса manoftheyear.bg, като гласуването ще продължи до 12 януари 2015 година включително.

Ето и кои българи бяха удостоени с титлата „Мъж на годината“  през последните години: боксьорът Кубрат Пулев взе приза през 2013, Петър Петров - спасителят-механик от кораба "Коста Конкордия" стана "Мъж на годината 2012", спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев бе определен за "Мъж на годината 2011", Волейболистът Матей Казийски през 2010 и футболистът  Димитър Бербатов през 2009 година.

Теодосий Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ ,,Никола Обрешков",  Казанлък. Наричат го „златният физик на България". Ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Неговият труд и създадената от него школа, стоят в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади по физика. Той е автор и на уникалната Методика за създаване на силов интелект. Теодосиев е и активен общественик. Избран е за първи председател на Националния клуб на учителите новатори, бил е член на редколегията на списание „Физика", в редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика", член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България. Той е рецензент на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици статии.

Носител е на множество награди и отличия, като орден „Св. Св. Кирил и Методий" I степен, три пъти награди „Св. Неофит Рилски", награда „Райна Кандева", двукратно наградата на фондация „Св.Св. Кирил и Методий", награди от Физическия факултет на СУ Св.Климент Охридски за най-много приети студенти. За дългогодишния си безкористен труд и издигане авторитета на България, Т. Теодосиев е удостоен със званието „Почетен гражданин" на родния си град Казанлък.

Гласувайте в страницата на конкурса ТУК:

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак