16:39 | 06 април 15 2706

Кандидат студенти на изпит днес в гимназията по транспорт в Казанлък

Кандидат студенти на изпит днес в гимназията по транспорт в Казанлък / Новини от Казанлък

Днес в Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък (ПГТТМ) се проведе предварителен кандидат студентски изпит за Технически университет - Габрово. В изпита се включиха  дванадесетокласници от гимназията от специалностите Автотранспортна техника и Електрообзавеждане на транспортна техника. Оценката, която ще получат им дава право да кандидатстват в Габровския университет.

В последните години интересът на университета към училището се  повиши, провокиран от увеличения  брой на  завършващи ученици, които продължават образованието си в Техническия университет по различни специалности. Ученици на ПГТТМ, участвали в Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” имат право да кандидатстват с оценката от теоретичния тест от състезанието. Това е стимул за учениците и отговорност за добро представяне на състезанията.

Търсенето на инженерни специалности от учениците не е случайно. Причината за това е, че  напоследък завършилите технически  специалности в  ТУ-Габрово се реализират добре на пазара на труда.  Идеята на сътрудничеството е насочена  към успешната  реализация на младите хора, съобщават от казанлъшката гимназия по транспорт и мениджмънт на транспорта.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак