16:21 | 22 юни 15 4862

Взети се всички необходими мерки за обезопасяване на мястото на падналата стена, строителни специалисти предприемат укрепителни действия

Взети се всички необходими мерки за обезопасяване на мястото на падналата стена, строителни специалисти предприемат укрепителни действия / Новини от Казанлък

Взети са незабавни мерки за обезопасяване на мястото, където днес около обяд падна в строителния изкоп ограждаща стена от първия етаж на съществуващата стара сграда в ПМГ „Никола Обрешков“. Срутилата се стена се намира в източното крило на Математическата гимназия, към което предстои да се пристрои Националният център по природо-математически науки в Казанлък. В това крило на Математическата гимназия не се провеждат учебни занятия. По време на инцидента не е имало нито ученици, нито са пострадали мебели и оборудване на кабинетите. Няма пострадали работници, извършващи строителни дейности по изграждането на центъра. Самата строителна площадка е изцяло оградена и обезопасена. За по-голяма сигурност временно ще бъде затворена и ул. „Орешака“, която преминава от източната страна на сградата. Въпреки че няма никаква опасност за учениците в ПМГ, които провеждат занятия в другия корпус, за по-голяма сигурност и спокойствие до края на учебната година възпитаниците на гимназията ще учат в ХГ „Св.св. Кирил и Методий“.

На мястото на инцидента продължават да бъдат представители на община Казанлък – заместник-кметът по строителство Даниела Коева и главният инженер Сабина Владимирова, представителят на фирмата изпълнител на националния център Станимир Станилов, представители на строителния надзор, специалистът по строителни конструкции инж. Иван Радев. Очаква се всеки момент да пристигне от София и проектантът на националния център от „Главпроект 1946“. Строителните експерти обсъждат варианти за конструктивно укрепване на мястото, където е паднала стената.

Вероятната  причина за инцидента са плитките основи на съществуващата стара сграда на гимназията, която по документи  датира от 1900 година. От откриването на строителната площадка Община Казанлък осъществява ежедневен контрол на строителните дейности.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10514 | 13 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7516 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7133 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

6439 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5339 | 10 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

5246 | 16 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

5170 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5021 | 13 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

4950 | 14 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4367 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак