14:18 | 01 юли 15 22747

Родители излязоха на протест срещу Тео

Вчера в двора на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ се събраха родители на ученици от ПМГ „Никола Обрешков“. На срещата присъстваха около 10 души, които споделиха, че са против методите на преподаване и оценяване на национално известния физик Теодосий Теодосиев.

Срещата бе организирана в социалните мрежи, като някои от родителите дойдоха до училището, но при вида на камерите - не се присъединиха към протестиращите.

"Той пише масово двойки на децата, като срочните оценки научаваме едва, когато свърши срока. Не получаваме и контролните, които правят, защото той ги бил архивирал. Не е проблемът в двойката, а в това, че децата не научават нищо. На деца в 9 клас той преподава интеграли, които се учат във висшето образование“- споделиха родителите.

Деца, които са пълни отличници по останалите предмети, имат двойки при Теодосиев - разказаха още родителите. Известният учител често отсъствал и през тази година се върнал от болничен за един ден и написал набързо оценките за годината, като резултатите били плачевни за мнозина от учениците.

Родителите разказаха, че Тео карал децата да ходят в неговата школа и това вдигало успеха им, а ако не посещаваш школата, то оценките били ниски.

Юлия Иванова един от родителите събрали се в двора на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ заяви, че учителят Теодосий Теодосиев тотално не зачита наредба №3 за системата на оценяването и не спазва изискването за минимален брой оценки за формиране на срочна оценка.

„През цялата година той не нанася никакви оценки и накрая на годината е голяма изненада и за родителя и ученика да види двойка. Аз мисля, че господин Теодосиев преценява децата според това, колко посещават неговата школа, където ги поощрява с бонуси към тяхната оценка. Не са ясни критериите му - какво точно изисква от децата. На среща с родители той спомена, че иска да научи децата на много неща, но времето не му стига и затова трябвало да посещават школата му. Моето дете има 6 по всички други предмети, но по физика имаше 2. По-късно  Теодосиев е премислил и й е писал 3. Аз исках да отиде на изпит, защото там оценката щеше да бъде по-висока,“ каза още Иванова.

Друг родител сподели, че държи да се спазва учебната програма и да се учи по учебника за дадения клас. Родителите се оплакаха, че се опитват да променят начина на преподаване и оценяване, но дори класните ръководители на децата и директорът на училището са казали, че не могат да въздействат на Теодосиев, който през последните месеци се превърна в медийна звезда и спечели приза „Мъж на годината“.

Директорът на гимназията Красимир Дамянов заяви, че е запознат с проблема и коментира, че той ще бъде решен така, че да не бъде ощетен нито Теодосиев, нито учениците.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Най - четени новини

за последната седмица

Язовир Копринка пълен на 60%. Започва контролирано изпускане

5612 | 22 май 2024

Мъж пострада при инцидент между лек автомобил и мотор

4353 | 23 май 2024

Да спиш в музей: Вангел, който превърна Художествената галерия в свой дом за ден

4343 | 19 май 2024

Състави от цялата страна пристигат в Казанлък за 17-ото издание на “Тъпан бие, хоро се вие“ в събота

4146 | 21 май 2024

Състезание под дъжда: Над 600 участници в старта на “Спици и бодли“ 2024

3847 | 19 май 2024

Традиционно в навечерието на 24 май, връчиха наградата „Кольо Горчев“

3583 | 21 май 2024

“Без какво не може един абитуриентски бал?“, отговарят казанлъчани/ Видео

3127 | 23 май 2024

24 творци от Казанлък представиха своя съвместна изложба “С аромат на рози“

3053 | 22 май 2024

Казанлъшката певица Ивана Иванова спечели Grand Prix от международен конкурс в Малта

2913 | 22 май 2024

За сълзите и усмивките по пътя Камино де Сантяго разказа казанлъчанинът Александрос

2500 | 21 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак