16:05 | 05 август 15 5880

Днес и утре е “Планинско Шипка 2015 – Дамасцена“

На 15 и 16 август по пътя от град Шипка към връх Шипка ще се проведе открито автомобилно състезание, което ще събере най-добрите пилоти от страната ни. Надпреварата ще носи името „Шипка – Дамасцена“ и ще бъде организирано от клуб "Казанлък Моторспорт "и Николай Мончев.

След 14 годишно прекъсване Николай Мончев възстановява състезанието на старото му трасе - прохода Шипка.

Амбициите, които са си поставили организаторите са много сериозни. Още за следващия сезон целта е състезанието да стане кръг от Националния шампионат, а след няколко сезона да бъде включено и в календарна на Европейската федерация, разкри пред kazanlak.com Николай Мончев.

„Трасето създава идеални условия за показване на майсторство. Желаем да направим състезанието еталон за всички надпревари в България. Благодарение на Община Казанлък, трасето ще бъде идеално почистено, а местата за публиката - окосени. Два дни преди надпреварата пътят ще бъде измит. Правим всичко възможно, да създадем едни отлични условия за безаварийно пилотиране и поставяне на рекорди“ - сподели пред камерата на kazanlak.com директорът на съзтезанието.

Организаторите призовават публиката да спазва указанията за паркиране. За целта са обособени 3 парко-зони: паркингът на Пътно управление/ под старта/, в края на трасето и на около километър от старта.

На две места по трасето ще бъдат сложени радари, които на големи екрани ще показват скоростта, с която пристигат автомобилите.

20 стюарда ще бъдат разположени по трасето, за охраната ще следят и над 20 полицейски служители и частни охранители, разкри още Мончев.

Вече са подадени и първите заявки на състезателите. Първата е от Пламен Стайков с Мицубиши, който е шампион на страната ни за 2013-та година и един от фаворитите за титлата и през този сезон. За „Шипка 2015 - Дамасцена“ ще дойдат и най-добрите състезатели от шампионата на страната ни на писта. Сред пилотите ще бъде и Николай Златков с AUDI S1. Организаторите очакват поне 4 от колите да са с мощност над 700 конски сили.

Всичко за състезанието може да научите от сайта на надпреварата: www.planinskoshipka.com, изработен от kazanlak.com

На снимката Мицубишито на Пламен Стайков, който е първия пилот заявил участие в надпреварата

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак