13:51 | 15 септември 15 7356

Казанлъшките училища посрещаха Първия учебен ден с много деца и добро настроение

Казанлъшките училища посрещаха Първия учебен ден с много деца и добро настроение / Новини от Казанлък

Кметът Галина Стоянова към най-малките: „Деца, хванете за ръка своите учители и им се доверете!“

Красиво и с приповдигнато настроение започна Първият учебен ден в училищата на територията на Община Казанлък. Днес за първи път прагът на учебните заведения прекрачиха 725 първокласници.

В очакване да влязат в класните стаи бяха и малчуганите от ОУ „Кулата“, където специален гост на тържеството тази година бе кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. На най-малките – първокласниците, тя пожела да бъдат устремени към знанието, да обичат и имат доверие в своите учители. Към по-големите ученици, учителите и родителите кметът Стоянова се обърна с думите: „Днес водим за ръка нашите деца по пътя към знанието, голяма е отговорността на всички вас, които учите и преподавате тук, защото ОУ „Кулата“ е училището, в което са се обучавали много от управниците на нашия град.“ Пред събралите се в двора на учебното заведение тя съобщи и добрата новина, че училището е одобрено за цялостно саниране и през следващата година ще придобие напълно нов облик.

От своя страна директорът на ОУ „Кулата“ Елена Христова също пожела спорна и успешна учебна година на всички ученици и учители.

Поздравителен адрес по случай Първия учебен ден изпрати заместник- министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, който е бивш възпитаник на ОУ „Кулата“.

За доброто настроение на празника се погрижиха малките ученици от училището, както и формация „Балканика“. Сред гостите на тържеството в ОУ „Кулата“ бяха още общинският съветник от ПП ГЕРБ  д-р Стефка Димитрова, директори на детски градини, учители и родители.

Освен в ОУ „Кулата“ кметът Галина Стоянова бе гост и на откриването на новата учебна година в двора на ПГ „Иван Хаджиенов“ в града на розите. Тази година там своите учебни занятия ще започнат и учениците от ПМГ „Никола Обрешков“. Възпитаниците на математическата гимназия ще се обучават в изцяло обновен и ремонтиран корпус, част от ПГ „Иван Хаджиенов“. Кметът увери учениците и учителите, че няма да почувстват никакво неудобство от обстоятелството, че ще учат в сградата на професионалната гимназия. „Тук ще намерите нови приятелства и ще се научите да си помагате, продължавайте да бъдете еталон за добро образование и да сте емблемата на Община Казанлък“, заяви Стоянова и благодари на екипа на Математическата гимназия за помощта, съвместната работа и разбирането.

Директорът на ПМГ „Никола Обрешков“ Красимир Дамянов също разсея всякакви притеснения относно целокупността на учебния процес, като сподели, че изминалата вече учебна година е била изключително успешна за възпитаниците на ПМГ-то: „Това е още едно доказателство, че неприятната случка с част от нашата сграда дори ни е стимулирала и направила по - сплотени и по – отговорни.“

Гости на Първия учебен ден в двора на преотстъпеното крило на сграда на ПГ „Иван Хаджиенов“, където ще учат възпитаниците на ПМГ„Никола Обрешков“, бяха още общинският съветник от ПП ГЕРБ Мария Гинева и Донка Муканова - председател на училищното настоятелство.

Тази година броят на учениците в общинските и държавни училища в Община Казанлък е 8 283. Учебният процес е обезпечен с педагогически и непедагогически персонал, осигурени са и медицински специалисти. По предложение на Кмета на общината и след Решение на Общинския съвет са утвърдени 52 маломерни и 12 слети паралелки в общинските училища основно по населените места на общината, чрез които се осигурява възможността учениците да посещават местните училища. Това ще гарантира безопасността им, спокойствието на родителите и добрата образователна подготовка. Създадена е необходимата организация за доставки на твърдо и течно гориво по детски и учебни заведения за началото на отоплителния сезон.

15.09.2015 г.                                     Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак