14:41 | 17 ноември 15 7587

Седмица на актуалната младежка информация организира “Взаимопомощ“

Седмица на актуалната младежка информация организира “Взаимопомощ“ / Новини от Казанлък

В периода 13-20.11.2015 г. в град Казанлък се провежда седмица на актуалната младежа информация, организирана от СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Събитието е във връзка с това, че младежката организация е единствена в града ни, която притежава Евродеск точка, чието цел е да разпространява младежка информация и към днешна дата е мултиплаер на мрежата за България. Всяка организация, получила статут на Евродеск точка, има ангажимент всеки ден да е готова да отговори на запитвания, свързани с информацията достъпна чрез мрежата. В съвремения свят на технологии това е най-бързата крачка към успех. Предоставяната от Евродеск информация е напълно безплатна. Информацията обхваща въпроси за България и Европа – програми, доброволчество, образование, университети, колежи, неправителствени организации, начин на живот, работа и т.н.

Инициативите в настоящата кампания, започнаха по време на представянето на филма на Румен Сомов и Юнайтед Авангард Артист „Излъгал бурята”, след което последва презентация на програма „Еразъм+” и Евро ДЕСК в дневен център за възрастни и деца с увреждания. Отделно от „Взаимопомощ” залагат и на малките населени места с информация за програмата в Народно читалища „Пробуда-1920” село Копринка, съвместно с ОУ „Кирил и Методий” село Копринка и в град Шипка.

Закриването на събитията е с представяне на Испания от доброволките Ана и Асмае по „Европейска доброволческа служба”, който са по проект „Приятелство в кутия 2” на програма „Еразъм+”.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак