08:35 | 02 април 16 3972

Учебни фирми от казанлъшката гимназия по туризъм се класираха за Пловдивския панаир “Млад предприемач“

Учебни фирми от казанлъшката гимназия по туризъм се класираха за Пловдивския панаир “Млад предприемач“ / Новини от Казанлък

Европейската интеграция изисква създаването на конкурентни пазари, високо образовани специалисти и развитие на международния диалог. Идеален инструмент за това е Учебното-тренировъчната фирма. Първи стъпки в обучението в УТФ са поставени в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм - Казанлък през учебната 2004/2005г . с ученици от специалност „Мениджмънт в хотелиерството“.

УТФ е виртуално копие на реално предприятие, ефективна симулативна среда за въвеждане на ученика в икономическата реалност.

В началото на учебната 2015/2016 г. по инициатива на учениците от 11а  клас, специалност „Икономика и мениджмънт” в координация с Центъра на УТФ в България стартира процедура по регистрация на УТФ „Мадивид“ ООД с предмет на дейност: “ Търговия на едро с парфюмерийни и козметични стоки” и УТФ „Ландскейп“ ООД с предмет на дейност: “Оформяне и поддържане на озеленени площи”.

Двете Учебно-тренировъчните фирми са включени в Национална мрежа, чиято дейност се координира и администрира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми в София. Дейността е симулативна, но всички документи и разчетни отношения са аналогични на тези, които се използват в дейността на фирми от реалния бизнес. Целта е учениците да се научат да работят в учебни условия, близки до реалната икономика. Това им гарантира бързо адаптиране и поемане на отговорности за професионална реализация.

В резултат на успешната си дейност, с помощта на ръководството на училището и реални фирми ментори в областта на розопроизводството като: Етнографски комплекс Дамасцена - Скобелево, Дамасцена Розбио, Алба Групс, Вифор, двете учебно-тренировъчни фирми – УТФ „Мадивид“ ООД  и  УТФ „Ландскейп“ ООД са класирани за участие  в  XIX ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ “МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ”,.

Панаирът ще се проведе на 14 и 15 април 2016 г. в Пловдив .Тази година е под наслов: ДА ПОДАДЕМ РЪКА НА БЪДЕЩЕТО СИ! СРЕЩА НА УЧИЛИЩЕТО И БИЗНЕСА. Въф форима ще участват УТФ от различни училища в страната и чужбина. По време на Панаира учениците ще покажат на практика своите умения за подреждане на панаирни щандове, презентиране на продукти, привличане и обслужване на клиенти, попълване на документи и оформяне на сделки, работа в екип.

Двете Учебно-тренировъчни фирми от ПГ по лека пропмишленист и туризъм - Казанлък ще се състезават в следните категории:

  • Най-добър  ЩАНД
  • Най-добър ЕКИП и ПРОФЕСИОНАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ
  • Най-добър КАТАЛОГ
  • Най-добри РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ
  • НАЙ-ДОБРА ПРЕЗЕНТАЦИЯ на български език и английски език

ДА ИМ ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ !

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак