17:09 | 19 април 16 4072

Преподаватели от ПГЛПТ реализираха успешен проект в Италия

Преподаватели от ПГЛПТ реализираха успешен проект в Италия / Новини от Казанлък

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък реализира мобилност в Италия по проект №2015-1- ВG01- КА102-013794  “Училище и бизнес  – ръка за ръка”, дейност KД 1  по програма Еразъм +. В периода от 3 до 10 април девет учители, водени от директора на гимназията инж.Рени Червенкова, посетиха град Римини – „Перлата на италианското адриатическо крайбрежие“. Партньор на училището от италианска страна бе  SISTEMA TURISMO S.R.L..Целта на проекта бе да се почерпи опита на Италия за работата на професионалните училища в сътрудничество с бизнеса за осъществяване на качествена професионална подготовка на учениците в сферата на туризма и провеждане на ученически практики на реални работни места. Участниците в мобилността успяха да сравнят двете образователни системи –италианската и българската-по отношение на ролята и мястото на бизнеса в професионалната подготовка на учениците, както и в разработването на учебни програми и изготвянето на Училищни учебни планове, по специалности, по които гимназията осъществява обучение. Програмата на мобилността включваше 5 професионални визити: хотели „Kursaal” и “Rosa Bianca” , училище ITT “Марко Поло” и Института за професионални хотелиери „Малатеста“ и туристическа агенция “I Viaggi di Bianco e Blu Cooperativa” и две културни посещения в Римини и в град-държавата Сан Марино.

Реализираният от ПГЛПТ проект финансиран от ЕК има изключително значение за обогатяване на педагогическите компетенции, усъвършенстване на професионалното, личностно израстване и кариерно развитие на учителите, чрез учене през целия живот, за обогатяване на познанията за историята и културата на Италия, за подобряване на чуждоезиковата комуникация и работата в екип в непозната среда.

В резултат на мобилността ще се усъвършенстват контактите на гимназията с бизнес партньорите, ще се подобри мениджмънта на училищните учебни планове и учебни програми, ще се подобри качеството на предлаганите туристически продукти с цел увеличаване на туристопотока в Община Казанлък за издигане на международния авторитет на България като желана туристическа дестинация.

В перспектива резултатите от проекта ще се използват от ръководството на училището за провеждане на дуално обучение по професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“.

ПГЛПТ

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак