10:24 | 17 май 16 5524

ИКТ Център организира обучителна лятна занималня и летни курсове по програмиране и дизайн за деца

ИКТ Център организира обучителна лятна занималня и летни курсове по програмиране и дизайн за деца / Новини от Казанлък

ИКТ Център предлага следните курсове за вашите деца : „Програмиране със Scratch“, „Програмиране със С++“, “ Corel Draw за деца”, “Photoshop за деца”, а така също предлагаме полудневна лятна занималня с образователен характер.

След прекрасните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Национално състезание по програмиране и информатика, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Затова подготвихме няколко полезни предложения за децата през лятото, за да покажем на децата ни, че компютърът може да се използва не само за игра и работата с него може да се превърне в безкрайно забавление.

Детската академия по програмиране приключва занятия за учебната 2015-2016 на 31 май. Започна записване за следващата учебна година 2016-2017 за деца на възраст 3-5-и клас за курса по информационни технологии и програмиране. Освен това записваме деца на възраст 5-7-и клас за курс по уеб програмиране. Бройката на децата е ограничена до 10 според броя на работните компютърни места. Имаме записани няколко нетърпеливи желаещи.

След напрегната учебна година с учене и програмиране, децата заслужено ще се забавляват в организираната от ИКТ Център за втора поредна година лятна занималня. Ще има игри и разходки, рисуване и пеене, караоке, танци, филми, забавления и обучения с компютър, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места.  Записваме деца от 7 до 11 години. Започваме от 1 юни със занимания от 9:00 до 12:00. Заниманията, които ще подпомогнат тяхното развитие и израстване, ще бъдат и леко въведение за децата, които ще продължат в курса по програмиране и информационни технологии през учебната година. Цената на седмичното посещение на занималнята е 20 лв., а при плащане за ден – 6 лв. При записване на две деца от семейство, таксата за второ дете е наполовина /30 лв. за двете деца за седмица/.

От месец юни започват и курсовете ни по дизайн - “Corel Draw за деца” и “Photoshop за деца”. В предложените модули децата с изявени артистични способности могат да направят първите си стъпки в компютърната графика, като създават компютърни колажи, използвайки атрактивни графични ефекти и да направят първата си компютърна анимация. Курсовете ще се провеждат след обяд, всеки ден по 2 учебни часа – по 20 учебни часа на курс. Цената на всеки курс ще бъде 80-100 лв, в зависимост от броя на записалите се деца. При записване и на двата курса – вторият ще е на половин цена. За възпитаниците на Детската академия също ще има отстъпки.

През месец юли или август ще предложим „Програмиране със Scratch“. Интересен, забавен, лесен за усвояване, програмният език Scratch дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането. Scratch  е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене.

ИКТ Център Казанлък вече втора година успешно обучава възпитаниците от Детската школа по програмиране със Scratch. Предложихме това обучение преди всички обучителни организации, изпреварихме дори и Софтуерния университет.  Нашите ученици се класираха на първите места на състезанията по програмиране и информационни технологии. Курсът е 30 учебни часа, ще се проведе в последователни десет следобеда и ще струва от 120 до 180 лв. според броя на участниците. Бройката е ограничена до 10. Вече има записани! Побързайте!
Миналото лято проведохме летен курс „Програмиране със Scratch“, имаше голям интерес и не можахме да включим всички желаещи. Затова, моля, подайте по-рано заявки с периода, когато е удобно за детето, за да съобразим и бъдем максимално полезни.

Поради проявен интерес включваме и „Програмиране със С++“. Той ще бъде подходящ за деца завършили 6-и и 7-и клас, а също така и за участниците на Детската школа, преминали „Програмиране със Scratch“.  В обучението са предвидени часове по теория и часове за практически упражнения. Учениците ще имат възможност да създават собствени проекти, да прилагат научената теория в практически ситуации.

Курсът е 30 учебни часа, ще се проведе в последователни десет следобеда и ще струва от 140 до 180 лв. според броя на участниците. Ще има и намаление за наши възпитаници. Бройката е ограничена до 10.

Това са нашите предложения към децата. Нека да превърнем лятото им в забавно и ползотворно, нека им дадем възможност да се занимават, да се развиват и творят в интересни полезни за тях области.

За техните майки и бащи, каки и батковци, баби и дядовци – курсове по компютърна грамотност, Word, Excel, PowerPoint, Corel Draw, Autocad, компютърно счетоводство, езици – немски, английски. ИКТ Център е лицензирал 10 професии и извършва професионални обучения. След успешни изпити издава Свидетелства и Удостоверения за професионална квалификация, Сертификати и Europass приложението към сертификат. Последният документ допълва информацията, съдържаща се в официалния сертификат, с което я прави валидна и по-лесно разбираема, особено за работодатели и институции в чужбина.

От 26 май стартира курс "Графичен дизайн с PhotoShop". Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове. Обучението е с присъствени часове за делничнио дни -след работно време и/или събота. В края на курса след тест получавате Удостоверение за част от професия „Графичен дизайнер“. Цената на курса е 350 лв, платена на два пъти,/ 200 лв преди старта на обучението и останалите по средата/ или 330 лв. еднократно в началото на курса.

Записвания в офиса на Центъра, на телефон 0878216023,
със заявка в http://obuchenie-ict.com/ , https://www.facebook.com/cpo.ict.center или в  http://www.kazanlak.com/c_ikt-tsentar-eood_857_5.html

ИКТ Център

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7375 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5625 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5092 | 19 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4475 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4110 | 23 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3914 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3555 | 22 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2556 | 21 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2544 | 18 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2467 | 23 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак