16:18 | 06 юни 16 3778

ПГЛПТ реализира успешно проект „Училище и бизнес – Ръка за ръка“ в Италия

ПГЛПТ реализира успешно проект „Училище и бизнес – Ръка за ръка“ в Италия / Новини от Казанлък

Италиански опит в обучението по туризъм споделиха днес преподаватели от казанлъшката гимназия по лека промишленост и туризъм. Резултатите от проведения проект „Училище и бизнес – ръка за ръка“, по програмата „Еразъм +“ представи пред ученици и журналисти Рени Червенкова – директор на гимназията.

В проекта проведен през март-април тази година  са се включили 9 преподаватели на ПГ по туризъм от Казанлък, които са посетили две професионални училища и три работодателски организации – триз везден, четири звезден хотел и туристическа агенция в италианския град Римини. 

Казанлъшките учители са проучили от близо ролята и участието на бизнеса в процеса на подготовка на кадри конкурентноспособни на европейския пазар, както и участието на бизнеса при разработването на учебните програми и планове за обучение.

В Италия, към общината на Римини е сформиран консултативен Технически комитет, отговарящ за туризма - подобно на нашия съвет по туризъм при  кмета на общината.  Но различното е, че този италиански комитет може да дава препоръки за учебните планове и програми в двете професионални училище по туризъм в града, сподели Рени Червенкова. Така бизнесът и местната власт си сътрудничат по-близко в областта на подготовката на кадри за бранша.

Придобития по проекта опит, учителите и ръководството на ПГЛПТ ще използва за подобряване на учебните планове и програми по професионална подготовка. Повече може да научите от видеото с г-жа Рени Червенкова.

Още един проект за обмяна на опит в Европа е вече сепечелен по програма „Еразъм +” и предстои догодина. В него ще бъдат включени ученици, които да добият впечатления и знания на място в град Портсмът, Англия. 15-те гимназисти от 11 клас, които ще бъдат избрани за участие в експедиентското пътуване догодина ще бъдат от паралелките  по екскурзоводско обслужване и икономика и мениджмънт, обясни Рени Червенкова, тъй като целта на този проект е повишаване професионалната компетентност на учениците в чуждоезикова среда. Проектът ще се реализира през март-април 2017 г.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак