15:41 | 22 юни 16 6852

Казанлъшки ученик спечели първа награда в международен конкурс с есе за Русия

Казанлъшки ученик спечели първа награда в международен конкурс  с есе за Русия / Новини от Казанлък

Пламен Димитров от 11 „б“ клас на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм спечели 5-дневна екскурзия в Москва и първа награда в Международния ученически конкурс "Заедно в ХХI век".

Философското есе на Пламен е озаглавено „Аз съм с Русия сега и всякога“ и е отличено като най-доброто в раздел „проза“ измежду хилядите  ученици, участвали в конкурса от България, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Сърбия и др.

Конкурсът е част от културния календар на Министерството на образованието и се провежда за 11-та поредна година, каза пред камерата на kazanlak.com Тина Янева, преподавател по философски цикъл в казанлъшката гимназия по туризъм. Младата учителката е насърчила Пламен да участва в конкурса. Единдесетокласникът и неговата преподавателка – баучен ръководител срещнали подкрепата на директора на училището Рени Червенкова, която им предоставила възможност да работят спокойно върху есето в продължение на няколко седмици.

Спечелената награда е първа за талантливия ученик на ПГЛПТ Пламен Димитров. 11-окласникът още не е решил в каква област иска да се развива след завършването на гимназията и дали да продължи да развива таланта си в хуманитарните и философски науки или да избере професионално развитие в областта на туризма и икономиката, в което се подготвя в гимназията.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак