20:34 | 30 юни 16 4261

ИКТ Център отново организира за децата летен курс по програмиране със Scratsh

ИКТ Център отново организира за децата летен курс по програмиране със Scratsh / Новини от Казанлък

След приключващия „Corel Draw за деца” предлагаме също „Програмиране със С++“ и “Photoshop за деца”.

Длъжници сме на много деца, които не успяхме миналото лято да включим в летния курс по програмиране по Scratsh, било поради запълване на бройката или тяхната ангажираност. Интересен, забавен, лесен за усвояване, програмният език Scratch дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането. Scratch  е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене.

ИКТ Център Казанлък вече втора година успешно обучава възпитаниците от Детската школа по програмиране със Scratch. Предложихме това обучение преди всички обучителни организации, изпреварихме дори и Софтуерния университет.  Нашите ученици се класираха на първите места на състезанията по програмиране и информационни технологии.
Курсът ще се проведе в продължение на 2 седмици по 3 учебни часа всеки работен ден /10 работни дни по 3 учебни часа/. Периодът, през който преподавателката Ани Кадиева има възможност е от 18 юли до 14 август. В момента има записани 5 деца. Групата е ограничена до 10. Много моля като записвате детето си да посочите кой период ще бъде свободно. Цената на курса ще бъде от 120 до 160 лв. според броя на записалите се деца.

След прекрасните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Национално състезание по програмиране и информатика, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Затова подготвихме няколко полезни предложения за децата през лятото, за да покажем на децата ни, че компютърът може да се използва не само за игра и работата с него може да се превърне в безкрайно забавление. За това предлагаме още един курс по програмиране на С++ със същите условия. Имаме изискване само децата да не са поне за 6-и клас и по-големи. Записани са 4 деца.
В момента приключваме курс „Corel Draw за деца”. Курсът се проведе от 20 юни до 1 юли. След една седмица почивка продължаваме от 11 до 22 юли с “Photoshop за деца” – 20 учебни часа в 10 последователни работни дни. Цената на курса е 80-100 лв. според броя записали се. За тези, които са изкарали „Corel Draw за деца” цената ще е наполовина. За децата от детската академия по програмиране ще има отстъпка 20%.

Продължава и лятна занималня. Освен игри и разходки, рисуване и пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места, учим по малко и работа на компютър.  Децата са на възраст от 7 до 11 години със занимания от 9:00 до 12:00. Заниманията, които ще подпомогнат тяхното развитие и израстване, ще бъдат и леко въведение за децата, които ще продължат в детската академия по програмиране и информационни технологии през учебната година. Цената на седмичното посещение на занималнята е 20 лв., а при плащане за ден – 6 лв. При записване на две деца от семейство, таксата за второ дете е наполовина /30 лв. за двете деца за седмица/.

Записвания в офиса на Центъра, на телефон 0878216023,
със заявка в http://obuchenie-ict.com/ , https://www.facebook.com/cpo.ict.center или в http://www.kazanlak.com/c_ikt-tsentar-eood

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак