20:10 | 14 юли 16 3679

БТЦ „Грация” с награди от поредния международен фестивал

БТЦ „Грация” с награди от поредния международен фестивал / Новини от Казанлък

От 5 до 10 юли в град Созопол се проведе XI Международен младежки фестивал „Музите“ под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

Възпитаничките на БТЦ „Грация“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ взеха активно участие в празничното дефиле, а ръководителите участваха в техническа конференция по организацията и провеждането на самия конкурс.Освен конкурсните участия балерините се включиха и в практически семинар – уъркшоп на проф. д. изк. Анелия Янева на тема „Нови подходи в преподаването на класическия танц“  и в практически семинар – уъркшоп на Чан Тхе Чунг – премиер солист на балет „Арабеск“ на тема „Нови тенденции в съвременния танц“.

На 9 юли в церемония по награждаването балерините взеха купа и първо място в раздел „Класически танц” за танца „Рози за вас“ с хореограф – педагог Алла Ангелова, първо място и медал в раздел „Съвременна хореография“ за танца „Пробуждане“ с хореограф – педагог Юлиана Ангелова, първо място и два златни медала за дуета „Две сърца в едно“  изпълнен от Десислава Милева и Виктория Курумилева с хореограф – педагог Юлиана Ангелова.
Михаела Белчева, Кристина Губеркова, Евдокия Тодорова и Янина Николова получиха специални награди от  Югозападен университет „Неофит Рилски“ за отлично представяне в областта „Съвременна хореография“, които бяха връчени от проф. д. изк. Анелия Янева.

Ръководителите на БТЦ „Грация“ поздравяват своите възпитанички за поредното успешно завършване на творческата година и им пожелават все така уверено и с любов към танца да продължават своя творчески път напред и нагоре.

НЧ „Възродена Искра – 2000“

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак