18:53 | 28 септември 16 5697

Ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ са впечатлили преподаватели в Дрезден с точност и познания

Ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ са впечатлили преподаватели в Дрезден с точност и познания / Новини от Казанлък

Днес ръководството на ПГ „Иван Хаджиенов“ отчете успешното си участие в проект „CAD проектиране на нискоенергийни къщи” по европейска програма „Еразъм+”. Общо 20 ученици преминаха успешно триседмично обучение в Дрезден, Германия.

„Всички ние можем да бъдем горди, че това е единственото училище което подготвя техници. Ние всички сме екип, защото без нито един не бихме постигнали този успех. Благодаря на учениците, че се справиха със своята отговорност, че осъзнаха каква възможност им се предоставя и това е един добър старт в успешния им дългогодишен път, който им предстои. Ние сме един успешен екип, който пое пътя на новостите“-сподели директорът Мариана Демирева.

Учениците от Механото се обучаваха в продължение на 3 седмици, получиха интересни задачи и защитиха успешно квалификация в центъра Ви Би Ес -Дрезден.

По време на заключителната конференция по проекта участниците споделиха своите впечатления от обучението в Германия. В  Дрезден казанлъшките ученици са получавали различни практически задачи, които са ги впечатлили и си пожелаха все повече практически занятия да имат и в училището.
Сред експериментите изпитали учениците са: създаване на супер батерии, нов вид лепило, колички задвижвани от соларни патели и други.

Домакините от Германия са похвалили казанлъшката група за отличното владеене на английски език, точността и познанията.

Днес учениците получиха своите сертификати за успешното преминаване на обучението от директора на училището Мариана Демирева.
 

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак