18:25 | 11 октомври 16 3324

Безплатното саниране ще продължи и през 2017-та г.

Безплатното саниране ще продължи и през 2017-та г. / Новини от Казанлък

Това стана ясно по време на 11-та годишна среща на местните власти, която се проведе в курортния комплекс Албена край Варна в края на миналата седмица. На форума, организиран от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) община Казанлък бе представлявана от заместник – кмета по Инфраструктура, строителство и транспорт инж. Даниела Коева и секретаря на Общината Иванка Иванова.

„Казанлъчани да се възползват от възможностите за безплатното саниране и през следващата година, защото средствата за това вече са осигурени от Правителството!“, призова секретарят на община Казанлък след срещата с министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. „Резултатите по изпълнението на Програмата са положителни.“, сподели секретарят на община Казанлък. „Към настоящия момент в Казанлък имаме 19 сключени договора за безвъзмездно финансиране на санирането на градски блокове. Явно хората се активизират, когато виждат как се работи. Въпреки сравнително слабия интерес на казанлъчани в началото, сега определено хората се интересуват много повече. Затова апелирам към гражданите на Казанлък да се възползват от тази безплатна възможност да подобрят енергийната ефективност в домовете си и догодина!“, каза г-жа Иванова.

По друга приоритетна за Общината програма Казанлък е един от 39-те големи града, за които е осигурено финансиране чрез изпълнение на приетите по общини Инвестиционни програми. „Става дума за Оперативната програма „Региони в растеж“, по която в нашата община са предвидени близо 19 млн. лв. В момента приключва процесът по оценка на първите два големи проекта – „Градска среда“ и „Образователна инфраструктура“, уточни Иванка Иванова.

Сред главните модули по време на срещата, в които участие е взела заместник – кметът на Общината Даниела Коева са такса „Битови отпадъци 2017“ и Оперативна програма „Околна среда“. „Темата за такса „Битови отпадъци 2017“ бе обсъдена през призмата на различния опит по общини и възможностите, които дава националното законодателство. Разгледахме варианти през преходен период за адаптация на общинските администрации за прилагане на новите закони у нас в тази сфера.“, разказа г-жа Коева.

„По отношение на регионалното планиране на отрасъл ВиК към момента се работи по 14 регионални проекта за прединвестиционно проучване. Възоснова на техните показатели ще бъдат изготвени по-конкретните инвестиционни намерения за всяка отделна ВиК асоциация, които вече ще бъдат обсъждани с активното участие на експерти от Общината.“, разясни Даниела Коева.

Във фокуса на вниманието на участниците бе и разглеждането на темата за взаимодействието между централната и местните власти, за което говори министър – председателят Бойко Борисов.

Тазгодишната среща на българските общини е посветена на 20-годишнината от учредяването на националното сдружение и е първа за общинския мандат 2015-2019 г. 

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак