11:12 | 24 ноември 16 3588

Ученичка от ПГЛПТ стана „Мениджър за един ден“ в Държавен архив – Стара Загора

Ученичка от ПГЛПТ стана „Мениджър за един ден“ в Държавен архив – Стара Загора / Новини от Казанлък

Абитуриентката от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм Мария Хубева се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“. Тя бе избрана от авторитетна институция като Държавен архив – Стара Загора.

Мария се обучава в специалност „Икономика и мениджмънт“ в професионалната гимназия и сподели, че за нея опитът, който придобива с участието си в инициативата, на практика е безценен. Това бе първото й посещение в архивна институция, като то започна със запознаване с дейността и структурата на архивите в България, организацията на работа в старозагорския архив и разглеждане на най-ценните документи, които се съхраняват в Държавен архив-Стара Загора. Мария разгледа архивохранилищата и се запозна с начина, по който се съхранява документалната памет на региона.

Зрелостничката от ПГЛПТ, успя да упражни възможностите на Информационната система на архивите за въвеждане и търсене на информация, като издири документи за нейното училище. Интерес за нея представляваха дейностите, свързани с работата по дигитализация. Тя беше запозната и с основните дигитализационни процеси и имаше възможност да ги упражни на място. Мария присъства на дарението на ценни пощенски картички, направено от Николай Вапирев, който бе удостоен с почетна грамота от ДА - Стара Загора.

В края на работния ден Мария Хубева получи сертификат за участието си в програмата от г-н Галинтин Караславов – Началник на ДА – Стара Загора.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. По време на инициативата, утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и висши държавни служители - дават възможност на повече от 2000 младежи да се запознаят с реалната работа на съответната организация.  Организирането на „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

8682 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6551 | 16 юни 2024

Випуск 2024 на ПГЛПТ получи своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация

5858 | 19 юни 2024

В с. Габарево мъж предаде доброволно гладкоцевна ловна пушка и 4 бр. боеприпаси, незаконно притежавани

5618 | 18 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

5124 | 15 юни 2024

Село Енина с дълга програма за празника на билките - Еньовден

4868 | 19 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

4494 | 17 юни 2024

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

4353 | 17 юни 2024

Кола на Гугъл започна ново заснемане на Казанлък

3886 | 17 юни 2024

Обраха къща в Копринка

3705 | 17 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак