12:37 | 29 ноември 16 2157

„Розова долина” с високо класиране на полусезона

„Розова долина” с високо класиране на полусезона / Новини от Казанлък

Местният футболен отбор по футбол на Казанлък, се представи на доста високо ниво, след края на първия полусезон в Югоизточната 3 лига на българското първенство по футбол. „Розова долина” завърши на 3 позиция в класирането, само на 2 точки зад лидера. Представянето на тима беше повече от добро и е добре, че надеждите за класиране във Втора лига догодина остават! Сега в първенството предстои пауза, а мачовете от Трета лига ще се подновят напролет. Мачовете от Първа професионална лига на България обаче, продължават и всички, които обичат залозите, могат да разгледат прекрасните предложения на букмейкъра Efbet за залози на български мачове. Повече за този и другите големи букмейкърски компании, можете да четете на сайта на Nostrabet.

 

„Розова долина” завърши полусезона трети!

 

Мястото в топ 3 на временното класиране е голям успех за „розите”. Повечето от вас, може би, помнят, че тимът ни завърши втори в крайното класиране през миналия сезон, когато единствено отборът на Несебър беше с повече точки. Сега, силите са по-изравнени и казанлъчани са с реални шансове да завършат първи в крайно класиране, което ще им даде право догодина да се състезават във Втора лига. Първи в класирането, след края на първите 17 мача между отборите, е отборът на Марица Пловдив. Те са лидери с 39 спечелени точки, а една по-малко има отборът на Загорец Нова Загора. Тимът на „Розова долина” е трети с 37 точки, колкото има и отборът на Карнобат, но поради победата, която постигнахме над Карнобат като гости, третата позиция е за отбора от Казанлък. Пети в класирането са Атлетик Куклен, но с актив от 29 точки и по всяка вероятност битката за промоция ще се води между първите 4 тима в класирането. Лидерите към момента Марица, показват наистина добри игри и заслужено са първи, като целта пред тима е да се завърнат във второто ниво на българския футбол, където бяха преди няколко години. Въпреки това обаче, конкуренцията за първото място ще бъде доста голяма, а „Розова долина” ще бъде един от претендентите за единственото място даващо право на класиране във Втора лига.

 

Статистическите изводи за отбора на Казанлък

 

17 мача са достатъчни за да се определят и направят няколко генерални извода за представянето и състоянието на даден футболен клуб. Отборът на „Розова долина” записа 12 победи, 1 равенство и 4 загуби досега. Головата разлика на тима също е положителна 37-17. Ако погледнем как се справиха „розите” срещу основните претенденти за промоция, то нещата също стоят много добре. Казанлъчани победиха Марица с 1-0 като домакин, но загубиха със същия резултат гостуването си на Загорец. В 15 кръг обаче, при гостуването си на Карнобат, „розите” успяха да спечелят много важни 3 точки, след победа с 2-1. Най-голямата победа за „Розова долина” в мачовете до полусезона бе на два пъти с по 4-0. Първият път, като гост на Любимец, а вторият път, като домакин на Елхово. Най-тежката загуба пък, бе при гостуването на Борислав Първомай, когато домакините успяха да обърнат резултата от 1-2 на почивката за „розите” до 4-2 в полза на отбора домакин. Това показват цифрите за нашите момчета. Да се надяваме и през вторият полусезон те да покажат същите силни игри и да се борят за промоция. Все пак има още 17 мача, които ще дадат отговора на въпросите. Въпреки, че Трета лига на България не се предлага за залози, то тези от вас, които обичат залаганията, могат да се възползват от прекрасните предложения на букмейкъра https://nostrabet.com/bet365/.

 

Най-силната черта на „Розова долина”

 

Несъмнено най-голямото предимство на казанлъчани са домакинските мачове и победите в тях. Така беше и през миналия сезон, когато тима завърши втори. Сега, домакинския актив е основното, което отново нарежда „розите” в челото на класирането. Всички 4 загуби до тук, както  и единственото равенство за отбора, дойдоха при гостувания. Отборите на „Розова долина” и Марица, са единствените два тима в Югоизточна трета лига, които са спечелили всичките си домакински мачове! „Розите” са пълен хегемон, когато играят у дома, като в 9 домакинства са спечелили максималния актив от 27 точки, с голова разлика у дома 23-5. Определено, тимът може да се надява на повече при гостуванията си, но победите като домакин са много важни за амбициите на казанлъчани за класиране в по-горна лига. Ако трябва да бъдем до край изчерпателни, трябва да отбележим, че тимът загуби само един мач у дома през сезона, но той беше мач за купата на страната срещу Черно море. Загубата с 1-2 спря надеждите на „Розова долина” за нещо повече в турнира за купата на България.

 

След като вече първият полусезон завърши, то можем да заключим, че отборът на „Розова долина” се представи много успешно! Важното за тима в момента е, че е в борбата за промоция и със сигурност ще се бори до края за първата позиция. От огромно значение е съставът на „розите” да се запази и всички играчи да бъдат здрави и добре подготвени, когато битките в Югоизточната трета лига стартират своя втори етап! За феновете на тима и всички казанлъчани остава да подкрепяме местния тим и да се наслаждаваме на футбола, който играчите показват!

 

PR

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Безплатен концерт с български звезди организира Павел баня за Празника на розата и минералната вода

14577 | 30 април 2024

Гробно-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители с безплатен вход

11693 | 30 април 2024

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

6585 | 02 май 2024

Междусъседски спор прерасна в заплахи с оръжие

5600 | 29 април 2024

Орлин Горанов ще е водещ на Празника на розата в Павел баня

5502 | 29 април 2024

Военните честваха Деня на храбростта с демонстрации и показ на оръжие в центъра на Казанлък

3892 | 29 април 2024

“Приятели на фолклора“ канят на Празнично Великденско хоро

3471 | 29 април 2024

Декорирана с рози, ЖП гарата на Казанлък става сцена за концерт

3464 | 29 април 2024

Мая Иванова и Кольо Кавръков се отправят към Хималаите в началото на май

3226 | 28 април 2024

Нарязаха два батута в Казанлък

3189 | 02 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак