16:24 | 04 декември 16 4218

Програма Спейс Камп беше представена пред учениците на ПГ „Иван Хаджиенов”

Програма Спейс Камп беше представена пред учениците на ПГ „Иван Хаджиенов”  / Новини от Казанлък

Възможностите на програма СПЕЙС КАМП ТУРЦИЯ 2017 бяха представени пред младите възпитаници на ПГ „Иван Хаджиенов”. Координаторите на проекта за България – Гергана Райжекова и Мартин Ангелов от Център за творческо обучение, разкриха част от предизвикателствата, които все още стоят пред космическите изследователи – на кои планети  е вероятно да съществуват форми на живот, как да се облекчи тежката екипировка на астронавтите, какви растения  виреят в открития космос… Решения на тези въпроси могат да намерят и участниците в детските тренировъчни лагери на NASA, обединени под логото на СПЕЙС КАМП.

През лятото на 2017 година България ще изпрати новите си участници – 90 младежи до 15 години и 10 учители. Бъдещите изследователи подготвят есе или видео есе по избрана тема – „Аз пътувам през „тунел” на времето”, „Моята Земя след 300 години” или „Роботите – моите приятели”.

В последната селекция за обучение в СПЕЙС КАМП ТУРЦИЯ 2016 заслужиха място и „хаджиеновците” Диан Братоев и Ростислав Орешков. Като „най-вълнуващото си преживяване досега” определиха участието си в изследователския космически лагер – сред тренажори и симулатори, в изпълнение на мисии, създавайки нови приятелства с деца от Германия, Турция и България. Двамата участници пожелаха и тази година да имаме възпитаници на училището, спечелили участие в СПЕЙС КАМП. Крайният срок за есетата и видео есетата е 1 март 2017г.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак