13:34 | 05 декември 16 1946

Казанлъшките доброволци от „Взаимопомощ“ очакват награда за свой проект за 2016 г.

Казанлъшките доброволци от „Взаимопомощ“ очакват награда за свой проект за 2016 г. / Новини от Казанлък

По повод 5-ти декември-международния ден на доброволеца в Казанлък са  поставени още табели на стената на доброволчеството, създадена през 2013 г. от МЦР-Взаимопомощ, съобщават от казанлъшкото сдружение. На стената в момента има общо 105 доброволци, участвали в 39 проекта. От тях 56 доброволци са били посрещнати в Казанлък, а други 49 българи са били изпратени на доброволчески мисии в различни европейски държави.

В момента в Казанлък има трима доброволци от Испания, Полша и Франция, участващи в мисия по проект „Приятелство в кутия 2” на МЦР-Взаимопомощ по програма „Еразъм+”. Те работят в дневните центрова за деца и възрастни с увреждания, както и в Домовете за стари хора 3 и 1.

Тази година Младежкият център за развитие „Взаимопомощ“ ще получи награда за един от проектите си по Програма „Еразъм+“. Отличието ще бъде връчено на 7 декември в София от Центъра за развитие на човешките ресурси, който прави обзор на проектите и дейностите, осъществени в България с подкрепата на „Еразъм+“ – най-голямата от програмите на Европейската комисия в областта на образованието, младежта и спорта.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак