10:59 | 20 януари 17 4375

ПГЛПТ стана част от благотворителната кампания „Да спасим един живот“

ПГЛПТ стана част от благотворителната кампания „Да спасим един живот“ / Новини от Казанлък

Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм стана част от благотворителната дарителска кампания „Да спасим един живот“. Тя е в помощ на Стефан Дончев от с.Бузовград. Две години мъжът не може да бъде диагностициран в България. За този период, здравословното му състояние се влошава драстично. Неволята го кара, спешно, да тръгне за Турция. Преживява неотложна животозастрашаваща операция и остава без тазобедрена става и илиячна кост. Кракът му е откачен от скелета. Диагнозата е „Хондросарком“. Четири години по-късно, след трета поредна химиотерапия се назначава лечение с „кибернож“. Лезия в областта на гръбнака притиска централен нерв, което причинява непоносими, постоянни болки. Единственото решение на този етап е лечение с „кибернож“.  За тази процедура в България няма специалисти и решение не е открито, въпреки многократните опити, посещения на различни болници и проведени консултации.

По предложение на Училищния ученически съвет и със съдействието на директора на гимназията г-н Антони Илиев, ПГЛПТ  се включи дейно в кампнията за набиране на средства за подпомагане на Стефан Дончев в борбата с рядката и много коварна болест. Учениците от училищния ученически съвет откриха кутия за дарения, в която всеки желаещ да помогне на Стефко се включи, като събраната сума бе предоставена спешно на семейството. Стефан Дончев вече беше на няколко операции в Турция.

Г-н Антони Илиев пожела успешно възстановяване на Стефан и допълни: " Не е достатъчно да гледаме отстрани и да съжаляваме съдбите на хората. Ние трябва да се обединяваме и да помагаме с реални действия! Има много хора, но нека в този тежък момент покажем, че сме истински Човеци!" ПГЛПТ получи и благодарствен адрес от Стефан и семейството му за участието в кампанията!

Битката продължава! Всички в  Професионалната гимназия – ръководство, учители и ученици пожелават скорошно възстановяване на Стефко!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак