10:18 | 30 януари 17 3960

БСП иска Д.Стойнев за водач и Н.Терзиев за депутат, а В.Самарски, П.Караджов, Д.Симеонова и Т.Иванова - в “забранителния списък“

БСП иска Д.Стойнев за водач и Н.Терзиев за депутат, а В.Самарски, П.Караджов, Д.Симеонова и Т.Иванова - в “забранителния списък“ / Новини от Казанлък

Общинските конференции в двата най-големи града в областта Стара Загора и Казанлък се проведоха през почивните дни. Социалистите гласуваха за издигнатите от основните партийни организации личности, които да излъчат за свои представители в листата на старозагорския избирателен район на предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори. Те на свой ред ще бъдат гласувани първо на областно ниво в Стара Загора, а после на централно в София.

Казанлъшката конференция дава 3 предложения за листата, от които само един е казанлъчанина. Това е Николай Терзиев – председател на БСп- Казанлък. Другите двама са журналиста  от „Гласове“ Александър Симов и Станимир Стефанов – член на НС на партията.

Четири имена на казанлъшки социалисти, обаче, общинската партийна конференция сложи изрично в „забранителния списък“ за влизане  в 44-то Народно събрание.  Това са Васил Самарски (бивш председател на Областния съвет на БСП и на Общинския съвет в Казанлък), Пламен Караджов (настоящ председател на групата на БСП в Общинския съвет), Теодора Иванова (съветник в момента и бивш зам. областен управител на Стара Загора) и Донка Симеонова (дългогодишен общински съветник от БСП в Казанлък и бивш директор на Регионалния инспекторат по образование). Имената на четиримата са били извадени от листата с предложения за кандидати за народни представители поради наложените им партийни наказания, съобщава пресцентърът на партията в Казанлък. За изваждането им от списъка с номинираните са  гласували 102-ма от 115-те делегата на III-то заседание на XX Общинска конференция на БСП-Казанлък, проведено тази събота.

На събранията на първичните партийни организации в Казанлък са били издигнати имената на 36 кандидата за народни представители, които са били предоставени на делегатите на Конференцията за гласуване. От тях самоотвод са си направили Катя Киликчиева, Александър Минчев,  Радослав Динчев и Пламен Димитров – съобщават от местната БСП.

Партийните наказания на четиримата недопуснати до гласуване са наложени съответно: на Васил Самарски на 16 април 2016 г., а на Пламен Караджов, Донка Симеонова и Теодора Иванова – на 20 юни 2016 г. До същите дати на тази година те изтърпяват едногодишно партийно наказание „снемане на политическо доверие“, което включва отнемане  правото да заемат партийни длъжности, членство в ръководни органи на партията и правото да се кандидатират за такива в срок от една година.

По същото време в областния център Стара Загора пред Общинската конференцията на БСП в града реч е държал досегашния водач на листата и бивш Министър на икономиката Драгомир Стойнев – научваме от съобщение до медиите от областната БСП.

Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова са били единодушното и гласувано анблок издигане за водачи на листата в старозагорския избирателен район от делегатите на общинската конференция в Стара Загора.  Старозагорци допълнили списъка си с кандидати с още 8 имена на техни старозагорски съпартийци. Най-много харесвания в гласуването е получил досегашния депутат Георги Гьоков. Следващата номинация е за Иван Кръстев – бивш зам.- министър на образованието в кабинета „Орешарски“, където бе министър и Драгомир Стойнев. В листата на Стара Загора старозагорските социалисти искат още: Борис Боричев (бивш общински съветник в Ст.Загора), проф. Иван Върляков  от Аграрния факултет на Тракийския университет, неврохирурзите д-р Мариус Кирков и д-р Стефан Шишков, адвокат Илка Петкова и арх. Петър Влахов.

Листата на БСП в 27 МИР Стара Загора ще бъде гласувана от Областния съвет н БСП след провеждане на всички общински конференции. Финално листите и техните водачи ще бъдат утвърдени от НС на БСП, уточняват от областната служба на партията за връзка с медиите.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първи стъпки в борбата с рака: Успешно премина операцията на Атанас

24465 | 27 април 2024

Безплатен концерт с български звезди организира Павел баня за Празника на розата и минералната вода

14123 | 30 април 2024

Гробно-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители с безплатен вход

11225 | 30 април 2024

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

6091 | 02 май 2024

Междусъседски спор прерасна в заплахи с оръжие

5464 | 29 април 2024

Орлин Горанов ще е водещ на Празника на розата в Павел баня

5362 | 29 април 2024

Български фотограф спечели престижна награда със снимки на бащи и синове

4364 | 27 април 2024

Военните честваха Деня на храбростта с демонстрации и показ на оръжие в центъра на Казанлък

3740 | 29 април 2024

“Приятели на фолклора“ канят на Празнично Великденско хоро

3331 | 29 април 2024

Декорирана с рози, ЖП гарата на Казанлък става сцена за концерт

3297 | 29 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак