12:41 | 09 февруари 17 15142

Казанлъшкият състезател Костадин Щерев в главната роля на филм

Казанлъшкият състезател Костадин Щерев в главната роля на филм / Новини от Казанлък

Тази седмица излезе втората серия от новия български филм „Само един живот“, сниман от екип ентусиасти с цел превенция на незаконните гонки по българските улици. Режисьор, сценарист, оператор и автор на късометражния филм е пловдивчанинът Георги Стефанов (Жоро Визиото). Ролите се изпълняват изцяло от актьори-аматьори, но всъщност – професионални състезатели и шампиони по автомобилизъм на България.

Главният герой Коцето и приятелката му Ани са с истинските си имена. Това са Костадин Щерев и навигаторката му Ани Папазова – състезатели на казанлъшкия Автомобилен спортен клуб „Ефко рейсинг“. През 2016 година Коцето Щерев стана първият в историята Рали-спринт шампион на България, а казанлъшкият клуб на Стефан Драганов спечели отборните първи места и в двата автомобилни шампионата – на рали спринт и планинско. Костадин Щерев и Ани Папазова, също както се загатва във филма са двойка освен в Субарото и в живота. „Тази година вече сме решили да ги женим,“ пошегува се пред kazanlak.com мениджърът на клуба Стефан Драганов. "Като оставим шегата настрана, Коцето от 2008 година е наш пилот и един от пилотите, с които най-много се гордея. Той е допринесъл за спечелилените 8 отборни шампионски титли за клуба." - добави Драганов.

С тренировъчното си Субаро, с което се снимат във филма, Коцето и Ани пристигнаха в Казанлък на връчването на годишните награди Спортист на годината на 18 януари, където Костадин Щерев получи отличие от Община Казанлък. Атрактивната кола, паркирана в снега направи впечатление не само на спортистите, но и на кмета Галина Стоянова.

За заснемането на филма „Само един живот“ снимачният екип е получил съдействие от Община Пловдив и КАТ, като за снимките на гонки в Тунела и по кръговите кръстовища, те са били предварително затворени от Пътна полиция. 

"Лесно е човек като мен да бъде провокиран с подобна идея. Бил съм автомобилен състезател допреди 7-8 години. Отлично познавам чувството, сядайки зад волана,“ разказва пред Plovdiv24.bg режисьорът Жоро Визиото. „Ролите се изпълняват от непрофесионалисти, тъй като бюджетът е 0,00 лв. За мен е важна каузата, а не парите,“ добавя режисьорът. 

Каузата на филма е "САМО ЕДИН ЖИВОТ" - не го пропилявайте, карайте разумно. Идеята на автора е да покаже опасността от гонките по улиците, особено на младежите. „Искрено се надявам филмът да бъде поучителен и да дръпне крака от педала на газта,“ – споделя Визиото.

Във втория епизод, чиито снимки приключиха миналата седмица и „лентата“ излезе в ефир в YouTube този понеделник, ще видим и още един актьор от казанлъшката група. В ролята на бармана е Янислав Малинов – механик на АСК „Ефко Рейсинг“ и доскорошен навигатор на Костадин Щерев.

kazanlak.com

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак