16:51 | 23 февруари 17 4637

Уъркшоп за мартеници се проведе в ПГЛПТ

Уъркшоп за мартеници се проведе в ПГЛПТ / Новини от Казанлък

Първа по рода си тийнработилница за направата на мартеници проведоха в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. В събитието взеха участие ученици от ОУ “Н.Й.Вапцаров”, ОУ “Георги Кирков”, СОУ “Екзарх Антим Първи” и ОУ “Христо Ботев”, с.Копринка и ПГЛПТ. Всички те заедно сътвориха невероятни произведения на изкуството, с които участваха и в конкурса за “Най- оригинална мартеница”.

Участниците впечатлиха с оригиналност и креативност и затрудниха изключително много журито при определянето на призьорите. Победител в състезанието стана седмокласничката Пламена от СОУ „Екзарх Антим Първи”. Втората награда отиде при Юсеин от ОУ „Христо Ботев”, с .Копринка, а почетното трето място взе Радослава от ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Основната цел на организаторите бе да отбележат един от най-хубавите български празници Баба Марта, обединявайки тийнейджърите в града.

От професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм изненадаха своите гости с разнообразна шоу програма. Работилницата бе организирана с любезното съдействие на една от най-големите фирми в Казанлък и Европа в производството на прежди и конци, които осигуриха материалите за събитието.

Всички участници си тръгнаха с почетни грамоти за участие, прекрасни мартенички и добро настроение в навечерието на Баба Марта.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак