16:54 | 15 март 17 4288

Месец на професиите в ПГ „Иван Хаджиенов“

Месец на професиите организира за втора поредна година казанлъшката ПГ“Иван Хаджиенов“. Всяка седмица от месец март е посветена на една от 4-те специалности, изучавани в гимназията.

Утвърдената за 25 години специалност „Компютърна техника и технологии“ е сред най-предпочитаните от гимназистите.  Познанията по електротехника и електроника, както и уменията, свързани с хардуера и софтуерното обезпечаване на компютрите, са гарант за перспективна реализация.

В седмицата, посветена на специалност „Строителство и архитектура“, свои архитектурни и конструктивни проекти, разработвани в часовете по специални предмети, представиха ученици от 9, 10 и 11 клас. Придобитите в гимназията професионални умения им предоставят добро кариерно развитие като технически ръководител, проектант или конструктор в строителния сектор.

Местният бизнес вече предлага възможности за изнесени практики на младите техници от специалност „Мехатроника“ и „Машини и системи с цифровопрограмно управление“. Ето защо предстои възпитаниците на Механотехникума да представят своите професионални умения в реална работна среда във водещите машиностроителни фирми в региона - „Арсенал“АД, „М+С Хидравлик“АД, „Гуала Клоужърс Тулс“АД и „ЮМТ Трейдинг“. Бизнес партньорите по швейцарски проект „ДОМИНО“ предлагат обучение и стипендии за над 150 ученици.

Екипът на ПГ „Иван Хаджиенов“ дава увереност на възпитаниците си, че придобитите знания са успешен старт в професионалната или академичната кариера.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак