15:52 | 22 март 17 25234

„М+С Хидравлик“ повишава заплатите от април - трето увеличение за година

„М+С Хидравлик“ повишава заплатите от април - трето увеличение за година / Новини от Казанлък

„Заплатите са инструмент, който в моето разбиране е оценка за трудовото участие на всеки един човек. А когато в бизнеса заплатите се повишават, защото се е увеличила производителността - това са абсолютно логични процеси,“ сподели днес пред kazanlak.com Владимир Спасов – изпълнителен директор на „М+С Хидравлик“ АД.

Дружеството изпраща една изключително успешна 2016 година, която е рекордна в 53-годишната история на предприятието като обем на продажби, печалба и изплатени възнаграждения. Новата 2017 година вече очертава успешно първо тримесечие и повишаването на възнагражденията от април е логично следствие на цялостния успех – подчерта Спасов.

Анонсирането вчера увеличение, което ще бъде приложено до края на месец април е третото подред повишаване на заплатите в „М+С Хидравлик“ от средата на миналата година насам. „По този начин показваме на хората, че сме благодарни за това, че дават всичко от себе си и ние им благодарим,“ обясни Владимир Спасов.  

Наред с редовното повишаване на основните месечни възнаграждения и постоянните поощрения чрез премиални възнаграждение, „М+С Хидравлик“ е една от фирмите с най-добра социална политика не само в Казанлък, а и в България, посочи изпълнителният директор на известното в цял свят казанлъшко предприятие, производител на хидравлични мотори.

Успехът на „М+С Хидравлик“ не се дължи на някакъв сериозен ръст в сектора или икономиката, а напротив - ръстът се постига в изключително несигурна световна обстановка на политически и икономически кризи, посочи Владимир Спасов. За да повишава производителността и продажбите си в несигурните външни и вътрешни политико-икономически времена, казанлъшкото дружество заделя всяка година от 7 до 10% от оборота си, които влага като обратна инвестиция в нови машини и оборудване. Гъвкаво се променя и организацията на процесите във фирмата – отново с цел  по-висока производителност.

„Намирането на баланс между социално-отговорно поведение и бизнес отговорно поведение – това е рецептата на успеха!“ – отговори Владимир Спасов.

Въпросът за задържането на кадрите, актуален за огромна част от казанлъшките фирми през последните една две години, за „М+С Хидравлик“ стои обратно: „Преди това трябва да ги намерим!“  - каза Спасов, като посочи основния проблем на дневен ред пред  бизнеса не само в Казанлък, а и в цяла България – намирането на качествени и подготвени кадри за специализирана професионална работа.

На фона на прекаленото много висши учебни заведения, които „произвеждат кадри на килограм“ за други сфери, в машиностроителните професии подготвените млади специалисти не достигат, включително и когато фирмите издържат свои стипендианти в Техническите университети, както от години правят в „М+С Хидравлик“. Затова дружеството е една от водещите фирми от Казанлък, които подкрепя проектите за дуално обучение в машиностроенето - както за средно образование съвместно с гимназията по Механотехника, така и за подготовка на професионалисти с висше образование.

 „Тези практики, обаче нямат държавна подкрепа. Ние и колегите ни в Казанлък, бизнесът нямаме друг стимул за такова обучение, освен  за да си намираме кадри. А това са все пак разходи и за нас – плащаме възнаграждение, използват се нашите бази, въпреки, че ние ги приемаме за инвестиция в персонал,“ посочи Владимир Спасов. Той даде пример с европейски държави, където има законови клаузи за облекчения на фирмите практикуващи дуалното обучение.

„М+С Хидравлик“ е сред казанлъшките фирми с най-активна позиция в подкрепа на проекта за казанлъшки Колеж за професионални бакалаври в машиностроенето, тъй като той включва подготовка на специализирани професионалисти, които се обучават дуално чрез работа на място точно в казанлъшките предприятия. При неотдавнашното посещение на акредитационната комисия на Министерството на образованието, дружеството е заявило готовност за предоставяне на свои лаборатории и специалисти с докторски степени в инженерните науки, които да помагат в обучението на бакалаврите по машиностроене.

„По необясними причини проектът за Колежа в Казанлък беше спрян, надявам се да се прояви повече разум. Вярвам, че тази година имаме шанс да го реализираме.“ – подчерта Владимир Спасов. По думите му, професионалният колеж в Казанлък ще бъде от изключителна полза както за предприятията, така и за целия град.

Kazanlak.com

 

 

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде обичате да се разхождате в Казанлък и околията?

Обяви от Казанлък:

Заигра се хоро голямо в Дамасцена 30 юни - 2 юли

Заигра се хоро голямо в Дамасцена 30 юни - 2 юли

Скъпи приятели! СНЦ „Приятели на фолклора” отново ви кани на големия празник, на който сме организатори – третото...

Платени съобщения 01/06/2023 гр.Казанлък
Club 35 на плаж Нестинарка набира сезонни работници

Club 35 на плаж Нестинарка набира сезонни работници

Club 35 на плаж Нестинарка в град Царево търси сезонни работници за плажния бийч бар. Екипът ни набира готвачи, бармани,...

Работа 31/05/2023 гр.Казанлък
Гостилница “Чановете” в Казанлък търси персонал!

Гостилница “Чановете” в Казанлък търси персонал!

Гостилница „Чановете” в Казанлък набира персонал. Заведението търси пицари, готвачи и сервитьори. За повече...

Работа 26/05/2023 гр.Казанлък
СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

Учебен център СУАБ - СБА град Казанлък , обявява нови курсове за шофьори категория “В” всяка четна седмица на...

Разни 22/05/2023 гр.Казанлък
Аквапарк Овощник набира персонал

Аквапарк Овощник набира персонал

Аквапарк WaterLand Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон. Предлагаме свободни позиции на длъжностите: • Помощник...

Работа 15/05/2023 с.Овощник
Хотел Еделвайс търси сервитьор/ка за събота и неделя

Хотел Еделвайс търси сервитьор/ка за събота и неделя

Ресторантът в хотел Еделвайс търси да назначи сервитьор/ка за дните събота и неделя. Ангажираността ще е само...

Работа 12/05/2023 гр.Казанлък
КИА Казанлък търси диагностик-гаранционно обслужване на автомобили КИА

КИА Казанлък търси диагностик-гаранционно обслужване на автомобили КИА

Отговорности: - Цялостна техническа проверка и техническо обслужване на автомобили Киа; - Гаранционен и извън...

Работа 11/05/2023 гр.Казанлък
Специалист продажби в Автосервиз КИА Казанлък

Специалист продажби в Автосервиз КИА Казанлък

Вашата кандидатура е подходяща ако притежавате: - За длъжността е желателно кандидата да има познания по устройството...

Работа 09/05/2023 гр.Казанлък
ПРЕДЛАГА РАБОТА за  ШОФЬОР В АРМАТУРЕН ЦЕХ

ПРЕДЛАГА РАБОТА за ШОФЬОР В АРМАТУРЕН ЦЕХ

Изисквания: -психологическа годност; -професионална компетентност; -дигитална карта; -свидетелство за управление...

Работа 06/05/2023 гр.Казанлък
ДГС ”Казанлък” продава дърва за огрев на жители на гр. Казанлък

ДГС ”Казанлък” продава дърва за огрев на жители на гр. Казанлък

Държавно горско стопанство - ”Казанлък” продава дърва за огрев на жители на гр. Казанлък. Дървата за огрев са...

Разни 05/05/2023 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак