10:43 | 05 април 17 3293

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт участва в Световната седмица на парите

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт  участва в Световната седмица на парите / Новини от Казанлък

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт вече шеста поредна година участва в инициативата СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ, която се организира от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD). Целта на инициативата е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите и да повишат финансовата си култура.

На 29 март 2017г. в ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт се проведе открит урок с ученици от десети клас специалност ,,Икономическа информатика“ на тема  „Предлагане на пари”.  Учениците  обогатиха своята икономическа култура относно предлагането на парите, тяхната истинност, качество и  контрол от страна на държавата. Научиха,  че  целта на БНБ е стабилността на  националната парична валута. Банката  подпомага и регулира  работата на  платежните системи и осъществява контрол върху тях. Тя е единственият емитент на националната  валута в държавата и поддържа налично паричното обръщение.

БНБ контролира и регулира  дейността на другите банки в страната с оглед  поддръжката на стабилността на банковата система и защита  интересите на вложителите. Коментираха се и основните банкови продукти и услуги,  които банките предлагат. Обърнато бе  внимание  и на историческите личности и символиката, изобразена върху различните купюри на българска валута от първата българска банкнота до наши дни.

В края на урока директорът на училището д-р инж. Дечко Пейчинов, провокира учениците с няколко въпроса относно личностния избор в кариерното развитие и им пожела да вземат разумни решения за своето  бъдеще.

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак