11:00 | 22 април 17 9869

120 кг. за „Капачки в действие“ събраха деца и родители от казанлъшката ДГ „Пчелица“

120 кг. за „Капачки в действие“ събраха деца и родители от казанлъшката ДГ „Пчелица“ / Новини от Казанлък

Този петък, на 21 април,  децата, учителите и родителите от Детска градина №18 „Пчелица“, отбелязаха по нетрадиционен начин Деня на Земята. Те предадоха 120 кг. пластмасови капачки за рециклиране, заразени от кампанията „Капачки в действие”.

Като част от международната мрежа „Екоучилища“, ДГ18 „Пчелица” работи успешно  по програмите „Учим за гората” и  „Екоучилища” на  Фондацията за екологично образование  /FЕЕ/. Ентусиазирани от идеята „От нищо – нещо”, екипът на градината проучи опита на другите - какво и как правят хората по света, за да опазят околната среда и да помогнат на хората около себе си. Затова решиха да се включат в кампанията „Капачки в действие” на варненската Фондация „Идея в действие“, в помощ на деца в риск, която заразява все повече деца, родители и фирми за рециклиране в цяла България.

Какво представлява идеята: Събират се капачки от пластмасови бутилки от вода или безалкохолни напитки. Капачките са леки, не заемат място, могат да се сложат в джоба или чантата без да пречат, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана. Със средствата от предаването за рециклиране, фондацията закупува електроуреди и други помощни материали за детските домове за сирачета.

ОТ ДГ „Пчелица“ разясниха идеята на децата и техните родители и поканиха казанлъшката фирма за рециклиране на пластмасови изделия „Рекотуб“ да  ги подкрепи. „Тъй като харесахме идеята на „Капачки в действие“, ние потвърдихме, че ще изкупуваме събраните количества,“ сподели пред kazanlak.com Йоана Йончева-Фильова, търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.

Срещнали подкрепата и на децата и на техните  родителите екипът на ДГ №18 „Пчелица“ в Казанлък успява да събере 60 броя 11-литрови пластмасови  бутилки с капачки – общо 120 кг., които вчера по случай Деня на земята предадоха за рециклиране на „Рекотуб“.  Получените средствата от изкупуването на тези 120 кг. капачки, екипът на детската градина ще преведе по сметката на Фондация „Идея в действие“.

„Това, което направиха децата, учителите и родителите от ДГ „Пчелица“ означава, че сме успели да завъртим колелото на доброто и в Казанлък.“ – с  радост похвали екипа на градината Йоана Фильова и потвърди, че фирмата ще продължи да изкупува „капачки в действие“, ако  след „пчелиците“ и други детски градини, училища и доброволци от Казанлък се заразят от тази идея – в действие.

Kazanlak.com

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Най - четени новини

за последната седмица

Грозно: Момиче троши търговски обект в центъра на Казанлък / Видео

15109 | 19 февруари 2024

Педиатърът д-р Ралица Пейчева се сприсъединява към екипа на ДКЦ Районна Поликлиника - Казанлък

6910 | 15 февруари 2024

Камион се взриви в митницата до Арсенал

6684 | 17 февруари 2024

Криминалисти от Казанлък иззеха голямо количество марихуана от жилището на криминално проявен

6353 | 16 февруари 2024

Хиляди малини ще бъдат подарени тази събота в Копринка

5815 | 16 февруари 2024

19 задържани при акция за битовата престъпност

5450 | 15 февруари 2024

Проверка на имот от полицейските служители завърши с досъдебно производство

5360 | 15 февруари 2024

Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

5092 | 16 февруари 2024

Взривилият се камион е превозвал етер

4042 | 18 февруари 2024

МВР издирва 82-годишната Мария Филипова

3455 | 16 февруари 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак