11:03 | 31 май 17 2389

Отговорност към децата ни, към бизнеса и към бъдещето

Отговорност към децата ни, към бизнеса и към бъдещето / Новини от Казанлък

Тази  2016/2017  учебна година ПГ „Иван Хаджиенов“ изпраща първия в страната випуск по специалността „Машини и системи с ЦПУ“, дуално образование. Предстои завършването и на друг първи випуск за училището – първите обучени в града ни строителни техници. Единствено в града в това училище се обучават ученици по специалността „Строителство и архитектура“. Единствено в това училище в региона учениците от всички специалности получават професионална квалификация за професия техник.

Обучението в ПГ „Иван Хаджиенов“  гр. Казанлък е в посока традиционно развиващи се специалности от направление машиностроене и електроника, но училището обръща поглед и към новите, модерни специалности необходими за бъдещето на икономиката. Така се раждат специалностите мехатроника и строителство и архитектура. През учебната 2013/2014 година се поставя началото на специалността строителство и архитектура в техническата гимназия на града.Това отговаря на  нагласите на местния бизнес и на  амбицията на екипа на гимназията да се развива с ритъма и необходимостите на времето. Актуално, атрактивно и полезно за бизнеса в региона училището поема предизвикателството да разкрие новата, модерна специалност „Строителство и архитектура“.

През 2018 година ще завърши първият випуск строителни техници, които по време на обучението си придобиват знания и умения за разчитане и извършване на изчисления по проектна техническа документация, за  организиране и ръководене изпълнението на подготвителните дейности на строителната площадка на отделните видове строително-монтажни работи. Учениците се запознават с основните отговорности за  упражняване на контрол,  измерване и оценяване дейността на  строително монтажните работи /СМР/, извършвани от строителните работници. Те се обучават да работят с програмни продукти, необходими при разработването на инвестиционни проекти. 

След завършване на образованието си строителният техник може да  разработва документация, да участва в разработване на оферти, тръжни документи, да изготвя план-график за изпълнение на строително-монтажните работи, да ръководи и контролира строителството на технически обекти и съоръжения.
Екипът на гимназията  влага цялата си енергия и ентусиазъм в  подготовката на своите възпитаници, защото именно те са доказателството за успех.

Едновременно с това ПГ „Иван Хаджиенов“  откликва на съвременните  потребности на бизнеса в региона. Техническите паралелки подготвят добре обучени специалисти в областта на компютърните технологии, машиностроенето, строителството и архитектурата. Затова вратите на фирмите партньори са широко отворени за тях – „Арсенал“ АД, „М+С Хидравлик“ АД, „Гуала Клоужърс Тулс“ АД, „ЮМТ“ ЕООД за машинните специалисти  и „Елит-ВК-2000“ ООД, „АГРОСТРОЙ – СП“ ООД, „Хрими-2008“ ЕООД, „Нешстрой“ ЕООД за строителните техници. Крещящата нужда от добре обучени специалисти мотивира  водещите  фирми в региона да заявят готовност за партньорство и да подкрепят съществуването на единствената паралелка в гр. Казанлък, подготвяща строителни техници.

През учебната 2017/2018 год. Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“  очаква своите кандидат-гимназисти – бъдещите компютърни и машинни специалисти и новите строителни техници, тези, които ще обучи професионално, тези, на които още днес местният бизнес отваря врати. Тези, които ще продължат академичното си образование  и  ще се превърнат в успешни проектанти, дизайнери, архитекти – строители на своите собствени мечти.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак