19:03 | 04 юни 17 4286

Алекс Топалов e шампион на България в хвърлянето на диск и тласкането на гюле

Алекс Топалов e шампион на България в хвърлянето на диск и тласкането на гюле / Новини от Казанлък

Страхотен успех постигна състезателят на клуб „Цветанка Христова“ – Алекс Топалов по време на Националния шампионат по лека атлетика за момчета до 16 години. Възпитаникът на треньорката Светла Миткова завоюва две шампионски титли в дисциплините тласкане на гюле и хвърляне на диск, по време на първенството, което се проведе във Велико Търново.

Топалов спечели първото си злато в хвърлянето на диск, след като изпрати уреда на 44,57 метра. Казанлъчанинът остави далеч след него сребърния медалист в първенството, който постигна резултат по-слаб от шампиона с близо 7 метра.

Второто си злато Алекс спечели в тласкането на гюле, където регистрира резултат от 15,15 метра. Втори се класира Давид Цанев от Габрово с 13,97. Третото място на почетната стълбичка зае друг казанлъшки състезател - Калоян Жеков, който регистрира резултат от 13,43 м.

Именно Жеков донесе и още един медал за казанлъшкия клуб, след като се пребори за третото място в хвърлянето на копие. Състезателят ни изпрати уреда на 35,63 метра и с това заслужи правото за втори път да бъде на стълбичката на медалистите.
 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак