16:55 | 18 септември 17 3394

ИКТ Център с нови предложения за децата за учебната 2017 - Легороботика, ИТ програмиране, Английски език

ИКТ Център с нови предложения за децата за учебната 2017 - Легороботика, ИТ програмиране, Английски език / Новини от Казанлък

Курс по Легороботика, по ИТ и програмиране за най-малките и Английски език са новите предложения на ИКТ Център за 2017-2018 г. Търсим помощ при закупуване на роботите!

Учебните занятия за Детската академия на ИКТ Център ще започнат от 2 октомври. Групите са до 10 човека, според броя на компютърните работни места. Вече попълваме групите, побързайте!

Безспорно най-голям интерес предизвика моето съобщение за създаване на отбор по Легороботика. В занятията по роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Развиват своето логическо, пространствено и креативно мислене. Децата работят в екип, решават „невъзможни“ проблеми под формата на игри, експериментират и добиват реален опит. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 3 до 5 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие. Ще използваме иновативен подход на учене чрез правене и постоянна работа в екип, което развива логическото мислене на децата, въображението им и най-вече вярата в тях самите. Не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите.

Ще започнем с деца от 3-5 клас, до две групи, с едно обучение седмично от 3 учебни часа – четвъртък от 18 до20 ч. В моменти преди състезания, ще включим още часове. Месечната такса на дете ще е 65 лв. За две деца от едно семейство таксата ще бъде 100 лв. Попълваме вече групите с деца от 6 до 10 броя!

Второто ново предложение за учебната година е за най-малките ученици – от първи и втори клас, които се интересуват от работа с компютри и информационни технологии. След запознаване с устройството на компютъра и придобиването на умения за работа с мишката, ще разгледаме основни приложения на съвременните компютърни системи. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. След това ще направят своите първи стъпки в програмирането. Всяко дете трябва да се докосне до програмирането и използваме игрите като естествен начин за придобиване на знания и умения в тази сфера. Развиването на алгоритмични умения води до формиране на алгоритмично мислене - солиден постамент за последващо обучение и бъдеща актуална реализация на трудовия пазар. Тази много отговорна работа ще бъде поверена на г-жа Кадиева, учител по информатика в ПМГ. Децата ще се подготвят за Националното състезание по ИТ и програмиране „ИТ Знайко“. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа, в най-удобното за родителите и преподавателя време. Месечната такса е 30 лв.

Освен обучения по ИТ, програмиране и дизайн, имаме удоволствието за предложим и обучение по английски език за деца 1-4 клас. След като въведохме в лятната занималня занимания и с английски, добих впечатление от работата на г-жа Бюйлекова, която по много интересен и игрови подход учеше децата и те се забавляваха учейки. Тази преподавателка има повече от десетгодишен опит с преподаване на английски на деца от начална възраст и може да бъде много полезна за нашите деца. Освен това тя е отличена за работата си с даровити деца с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ за 2016 г. Обучението ще бъде 3 учебни часа, разделени в две посещения седмично, понеделник и сряда, от 18:30 до 19:30 с месечна такса 48 лв. В обучението се използва мултимедия, компютри и подходящи учебни материали.

Продължаваме от миналите години с две обучения - за деца на възраст 3-5-и клас за курса по „Информационни технологии и програмиране“ и за ученици на възраст 5-7-и клас за курс по „Уеб дизайн и програмиране“. Обучението е през цялата учебна година, под формата на модули. Обученията ще са седмично два пъти по 2 учебни часа в удобно за децата и преподавателя време. Бройката на децата е ограничена до 10 според броя на работните компютърни места. Месечната такса е 60 лв. за новозаписани и 50 лв. за деца, които продължават от миналата година. 
Г-жа Кадиева, учител по информатика в ПМГ (известна с това, че създава шампиони навсякъде в България, където преподава) ще учи малките - децата от 3-5 клас в курса „Информационни технологии и програмиране“. Обученията ще бъдат в понеделник и сряда, съответно сутрин от 10:30 до 12:00 ч., следобяд 14:00 до 15:30 ч.

За групата от „Уеб дизайн и програмиране“ ще продължим традицията от миналата година да каним различни преподаватели, доказали се специалисти в модулите, през които ще преминем. Ще започнем с изучаване на Visual Basic (VB).  Visual Basic е събитийно-ориентирана среда за разработка, основаваща се на езика за програмиране BASIC. Произвежда се от Microsoft Corporation и е част от пакета за разработка Visual Studio. Ще продължим с Visual Basic for Application (VBA) и работа с макроси. VBA е сравнително лесен език за програмиране, „вграден” в Microsoft Office, с помощта на който могат да се автоматизират определени действия, да се конструират приложения, решаващи всякакви задачи.

VBA приема технологията на визуалното програмиране, като създава приложения и елементи за управлението им непосредствено на екрана и записва части от тях чрез MacroRecorder. Тези знания до голяма степен ще използваме при подготовката на участието на за Националното състезание по ИТ и програмиране „IT Знайко“. Модул ще се проведе в събота от 9:30 ч до 12:50 ч. След това ще продължим със следващите модули в зависимост от възможностите на поканените преподаватели в дните четвъртък и петък.

И двете групи  „Информационни технологии и програмиране“ за 3-5 клас и „Уеб дизайн и програмиране“ ще включим модул „Легороботика“, когато увеличим ресурсите с повече комплекти. В тази връзка продължаваме да търсим спонсорство! Ще ни е необходима помощ за закупуване на комплектите LEGO Mindstorms EV3 за обучение – разширен комплект на стойност около 1400 лв. На първо време ще започнем с минимално възможното количество от два комплекта. Ще допълваме и разширяваме в движение.  

Посещенията във фирми, срещите със специалисти в области, свързани с практическото приложение на всичко учено в курсовете ни, започнаха с фирма "Давид холдинг", продължи с фирма "Хеликон" и "Казанлък Медия Груп" (kazanlak.com) през миналата година и ще продължи и тази година, защото срещите с доказани специалисти са много зареждащи и мотивиращи децата, отключващи интерес към бъдещо развитие и професионално ориентиране.

Естествено ще се подготвяме и участваме отново в състезанието „IT Знайко“ и други състезания по ИТ и програмиране и роботика.

ИКТ Център

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7682 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5874 | 22 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

5781 | 25 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5319 | 19 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4538 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4433 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4086 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3781 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3000 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2717 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак