10:03 | 23 март 18 2120

Технически предизвикателства за учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“

За трета поредна година учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“ ни заредиха с добро настроение и демонстрираха своите технически умения в представянето на специалността  „Машини и системи с цифровопрограмно управление“.         

В рамките на отбелязването на месеца на професиите в ПГ „Иван Хаджиенов” учениците от 8, 9 и 10 клас  премериха сили в техническо състезание,  разделени в три отбора - бели, зелени, червени.  Журито от един преподавател и двама дванадесетокласници имаше нелеката задача да оцени отборите  в различни технически задания.

Първата задача се състоя в това учениците да създадат спинъри - гайки, лепило, лагери, желание - необходими детайли за създаване на технически „играчки“.      

В следващото изпитание учениците трябваше да приложат наученото от часовете – да разчетат чертеж на детайл и да го оразмерят.
Последното предизвикателство премина под формата на технически тест.

Номер едно, с най-голям брой точки, стана отборът на зелените, който направи 14 точки, следван от белите - 9, и червените – 6 точки. В същото време зрителската аудитория от съученици на участниците трябваше да реши  загадки, свързани с различни физични явления, да се справи с математически и логически казуси.

Презентационен материал  представи 10-те световни открития, направени от български учени и заяви пред публиката , че „И ний сме дали нещо на света“.  

Специалността е една от най-търсените на пазара на труда в региона! Учениците, завършили „Машини и системи с цифровопрограмно управление“,  са предпочитани кадри във всички машиностроителни предприятия. Това им дава самочувствие и увереност и ги мотивира да продължат своето образование в академичната общност.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак