16:32 | 08 юни 18 20714

Кметът на Казанлък бе отличена със Сертификат за екипност от Хаджиеновци

Кметът на Казанлък бе отличена със Сертификат за екипност от Хаджиеновци / Новини от Казанлък

Сертификата за екипност на ПГ“Иван Хаджиенов“ бе връчен на Галина Стоянова от директор на гимназията Мариана Демирева по време на откриването на третия Научен Технофест, организиран от Професионалната гимназия. С признание за партньорски подадената ръка от Община Казаналък Мариана Демирева благодари за доброто партньорство: „Изключително се гордея, че съвместната работа с Община Казанлък поставя професионалното образование в общината на по-високо ниво!“, отбеляза тя.

„Много се радвам, че ПГ“Иван Хаджиенов“ показва как трябва бизнесът, учениците и образователната система да си партнират. Това е добър пример не само за Казанлък, а и за цялата страна.“, поздрави присъстващите кметът на община Казанлък Галина Стоянова и пожела на учениците да са все така креативни, с високи отличия и постижения, но ги призова „най-вече откривайте живота и го живейте истински!“.

ПГ”Иван Хаджиенов” е пример на национално ниво за успешно партньорство в дуалното образование по швейцарски модел – училището, Община Казанлък и машиностроителните фирми, които заедно са поели своята отговорност за развитието на региона.

Проф.Костадин Костадинов, съветник на Министъра на образованието и науката предаде поздравленията за Техническия фестивал на министър Красимир Вълчев с пожелания за успехи и съобщи, че министерството възнамерява да стартира STEM-платформата за наука, технологии, инженерство и математика в Казанлък. Като пионер в научно-техническите тестове учениците на ПГ„Иван Хаджиенов“ ще са едни от първите разпространители на модерната образователна платформа в цяла България.

Фестивал, на който си дават среща младежите, училището и бизнесът предлага по-любопитен и забавен поглед към научната материя.  ТехноФест 2018 се провежда под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова, което бе определено от ръководството на гимназията като признание за всички Хаджиеновци, че отново са „креативни, технични, различни”.

В началото на празничния ден разноцветни балони полетяха към небето като символ на осъществените мечти – пъстри, красиви и смели като наследниците на предприемчивия казанлъчанин Иван Хаджиенов!

Сертификати за участие получиха от учебното заведение представителите на партньорските фирми. Наред с интересните и атрактивни изобретения, демонстрации и състезания публиката можеше да види и първия електромобил местна изработка, който с едно зареждане на батерията изминава 60км. и има максимална скорост на движение 100км.

В четири тематични къта бяха представени специалностите на професионалната гимназия: Компютърна техника и технологии, Строителство и архитектура, Мехатроника и Машини и системи с ЦПУ. 

В края на посещението си Кметът Галина Стоянова разгледа обновената сграда на гимназията и Актовата зала.

Технофестът на ПГ“Иван Хаджиенов“ доказа, че неговите ученици са достойни наследници на Държавното практическо механо-техническо училище, открито в далечната 1925 година, известно като Механото и напредват към бъдещето.

Пресцентър на община Казанлък

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак