11:07 | 19 юни 18 9006

Благотворителната изложба за Художествената гимназия в Казанлък събра близо 10 000 лв.

Благотворителната изложба за Художествената гимназия в Казанлък събра близо 10 000 лв. / Новини от Казанлък

На 19 май 2018г. живопис, графика и скулптура сляха аурата на своите епохи в съвременната архитектура на Регионален Исторически Музей - Стара Загора, където Ротари и Ротаракт клуб Стара Загора организираха благотворителна изложба “ARS GRATIA ARTIS – ИЗКУСТВО ЗА ИЗКУСТВОТО”, като част от Европейската нощ на музеите и Културният календар на Община Стара Загора, като бяха продадени творби на стойност близо 10 000 лева.

Проектът е с цел развитие на културният живот в града и насърчаване за работа в тази сфера на подрастващи таланти. Минимум 30% от продажната цена на всеки един от експонатите ще бъде използвана за закупуване на консумативи и професионални пособия за употреба от учениците от Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък.

В панорамната зала на 4-ти етаж на Музея бяха изложени както произведения на класически артисти като Светлин Русев, Енчо Пиронков и Димитър Казаков, така и модерни творби на млади автори от Стара Загора и региона - Боян Славов, Златин Орлов, Димо Димов, Момчил Доневски, Силвия Коева, Атанас Пеев, Илия Владимиров и Милен Алагенски.

Ротари и Ротаракт клуб Стара Загора благодарят на дарителите, които присъства на откриването, както и на всички гости, които участваха в мероприятието.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак