16:10 | 22 август 18 28321

Община Казанлък представи официално събитията от предстоящите Тракийски празници

На среща с медиите днес в Община Казанлък Сребра Касева, Началник на администрацията на кабинета на кмета, представи официално събитията от предстоящите Празници в долината на тракийските царе 2018.

Ето и събитията, които ще можете да посетите:

Изложба „Долината на тракийските царе“ – творците са възпитаници на Гимназията по пластични изкуства “Дечко Узунов“ в Казанлък и в изложбата произведенията са в резултат на замисъла на художниците отпреди 1 година да пресъздадат тракийската култура и свързаните с нея събития в региона, като ги обединят в изложба специално за Празниците. Изложбата ще постави началото на програмата на 29 август от 18.00 часа и ще може да бъде видяна до 2 септември в залата на ул. “Искра“ 4.

„Пътешественик във времето“ – изложбата е посветена на 85 години от рождението на проф. Александър Фол и ще бъде открита от 17.30 часа на 31.08.2018 г.от съпругата на известния траколог проф. Валерия Фол. Изложбата ще може да бъде видяна на витрините на залата на ул. “Искра“ 4, където в 13.30 ч. същия ден ще започне провеждането на Националната научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийскта култура“.

„Следи“ – изложба на абстрактна живопис на Валентин Асенов – Хъкъла, още един възпитаник на Гимназията по пластични изкуства „Дечко Узунов“ в Казанлък.

„Траките“ – изложба на Школа Ренина от едноименния Националния конкурс. Награждаване.

Мултимедиен артфест „Докоснати от древността“ ще бъде открит в Музея на фотографията, в който участие ще вземат Любомира Касабова, Димитър Димитров, Ярослав Ковачев и Илиян Мичев. Техните мултимедийни произведения ще могат да бъдат видени от 20.30 часа в парк “Розариум“ на 2 септември в неделя. 

Две нови скулптури ще бъдат официално представени в парк „Розариум“  в събота , 1 септември  – „Розов цвят“ с автор  Светослав Недев, изпълнена от Марков студио ООД и „Роза“ на Кирил Георгиев, изпълнена от „Тора арт“ ООД. След тяхното откриване, в парка ще можете да слушате изпълненията на Духов оркестър "Габрово".

Любителите на Джаз музиката ще бъдат щастливи да научат, че в парк „Тюлбе“ от 20.00 часа в четвъртък 30.08.2018г. ще бъде открит IV Национален джаз фест - Казанлък 2018, организиран от Надя Тончева.
Участие в него през различните дни ще вземат: джаз формация „X-KEY“, SO NICE – SOUTH JAZZ,  Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, „JAZZ CATS“,  вокални джаз формации.

Изпълненията на Дамски струнен кварте CLASSIC VIEW ще можете да чуете в събота в ЛХМ "Чудомир" от 11.00 часа.

В музикалната програма ще можете да се насладите на концерта на JAZZ KIDS- ученици от Музикалното училище „Христина Морфова“- Стара Загора, който ще се състои в Музея на фотографията от 17.00 часа в четвъртък.

Официалното откриване на Празниците в Долината на тракийските царе ще се състои в петък /31.08/ от 20.00 часа при Тракийската гробница в парк „Тюлбе“, когато ще бъде връчена и наградата „Проф. Александър Фол“, след която ще можете да наблюдавате спектакъл-ритуал на Общински театър „Л. Кабакчиев“ Казанлък „Мистериите на траките“.
Спектакълът е финансиран от Национален фонд „Култура“ , представян е единствено в София като част от програмата за Председателството на България на Съвета на Европейския съюз.

Традиционният боди арт фест ще се състои в парк „Тюлбе" в събота - той е организиран от Музей „Чудомир“ и се осъществава с помощтта на  възпитаниците на Гимназията по пластични изкуства „Дечко Узунов“, които ще рисуват върху всички желаещи да запазят върху себе си спомен от празниците.
В програмата са предвидени  още снимки в тракийско облекло,  Детско пътешествие в света на траките – разходка с влакче, игри и награди;  „По стъпките на траките“ - поход на мълчанието до Мегалита, както и конна езда.

За първи път ще бъде организирано състезанието-игра за възрастни „Тракийски сървайвър-разходка във времето“ .
Към играта до момента има проявен силен интерес. В нея участие ще вземат 75 отбора от двойки, които вързани ще трябва да се подложат на физически и умствени изпитания. Сред последните са лазене в 20-метров тунел под земята, търсене на предмети и ориентиране по карта, скачане в чували, решаване на логически задачи, преодоляване на водни препятствия, катерене, сечене на дърва, стрелба с лък, пълнене и пренасяне на чували с пясък. Началото  ще бъде дадено в 10.00 часа на 1 септември, събота.

Не на последно място като част от програмата ще се проведе и изложението с конкурсен характер „Виното на траките“ – представяне на български вина и деликатеси, които освен демонстрирани, ще могат да бъдат и дегустирани. Изложението ще можете да посетите на  31.08 и 01.09 при Тракийската гробница.

В рамките на Празниците  в Долината на тракийските царе 2018 на язовир „Копринка“ предстои да бъде организирана среща, на която ще бъде представен почти готовият птицеглав кораб, както и концепцията зад него. Предстои корабът да бъде въведен като туристическа атракция от следващата година.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак