12:43 | 18 септември 18 5239

Етно и джаз ще звучат тази събота в музея

Етно и джаз ще звучат тази събота в музея / Новини от Казанлък

Тази събота, на денят на независимостта на България, Исторически музей „Искра” и Художествената галерия са подготвили богата вечерна програма за музикалните любители в Казанлък и то със свободен вход.

Първият концерт в съботната вечер – „Колко високо е луната”, ще започне в 19:00 часа, където лиричния глас на Надя Тончева ще изпълни залата на галерията с популярните евъргрийни и джаз стандарти под акомпанимента на пианиста Павел Цонев.

За любителите на ethno, world music и ambient вибрациите пък музея ще приюти музикалния проект „Diha Yergus” в 22:00 часа. Проектът събира четирима музиканти: Веселин Митев от "Исихия", Николай Иванов от "ОМ", Петър Йорданов - Бъни от "Оратница" и Константин Кучев от "Основно ветрове". В музиката им се преплитат стилове от древността и съвремието, от различни времена и пространства. Ще чуете необикновеният, трансцендиращ звук на хенг-дръма, индийски ситар, цигулка, арменски дудук, каба гайда, овал и looper в търсене на нов музикален диалог без ограничения.

И двете музикални прояви са с вход свободен и са част от програмата на Европейските дни на наследството 2018 г.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак