13:12 | 19 септември 18 34123

Повече полиция в кв. “Изток“ от днес

Повече полиция в кв. “Изток“ от днес / Новини от Казанлък

Днес в 10.00 часа в сградата на Община Казанлък беше свикана пресконференция, по повод на инцидента от 17 септември на пл. “Севтополис“ в Казанлък.

На пресконференцията присъстваха кметът на общината Галина Стоянова, директорът на ОДМВР - Стара Загора Георги Хаджиев, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, началникът на отдел “Охранителна полиция“ Илиян Илиев, председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов, Началника на РУ-Казанлък Стойчо Крачолов.

Пред медии и граждани Галина Стоянова разясни мерките, които са предприемани през годините в общината, свързани с опазването на обществения ред, породени от всеки възникнал инцидент. Те включват промяна в съответните наредби, като забрана за движение на каруци по улиците на града и тяхното изземване, осигуряване на правомощия  от органите на реда за отнемане на озвучителна техника, съставяне на актове за незаконно изкореняване или изсичане на дървета, извозване и нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, нарушения на наредбата, свързана с опазване на селскостопанската продукция и др., като съгласно гореспоменатите промени, на нарушителите са съставени стотици актове. На всички възлови кръстовища, както и по парковете и местата за отдих са монтирани охранителни камери.

Ст. Комисар Георги Хаджиев категорично отрече на територията, обслужвана от областната дирекция на полицията, да има етническо напрежение. Той изнесе подробно фактологията относно инцидента от 17 септември и разясни отново, че полицейските служители са реагирали незабавно и адекватно, като подчерта, че става въпрос за битово спречкване. Установени са нарушителите, които са задържани за срок от 24 часа. Към момента по случая има образувано досъдебно производство.

На пресконферецията присъстваха и част от гражданите, които днес по-рано се събраха на мястото на инцидента, по техни думи да проведат диалог с Общината, като отрекоха това да е било протест. Те изразиха възмущение, че предприеманите мерки не са достатъчни, предвид изнесените от тях случаи на хулигански прояви, на които не са получили съответната реакция. На вниманието на ст. комисар Хаджиев беше представен и случай, при който след няколкократно позвъняване на тел. 112 за преследване на деца с пръчки, на сигнала не се е отзовал никой.

Съобразно човешкия ресурс на Дирекцията, ст. комисар Хаджиев предвижда и реорганизация на работата на служителите, който ще се решава от Областната Дирекция, като по неговите думи ОДМВР-Стара Загора се справя със задълженията си.
Информация по административната дейност, извършена от РУ-Казанлък, изнесе комисар Илиев.

На въпрос относно събираемостта на актовете по изнесените нарушения Галина Стоянова поясни, че по нейна устна заповед граждани, които имат неплатени задължения към Общината, няма да получават съответните предоставяни от Общината услуги, докато не ги заплатят.

Областният управител Гергана Микова не отрече, че съществува проблем с подобен тип престъпност, но припомни също, че такъв, трупан в продължение на 25 години проблем, не е лесно да бъде решен за няколко месеца. Тя увери, че по него се работи усилено и то от много хора, не всички от които са на фокуса на общественото внимание. Тя призова да не се нагнетява излишно напрежение, за да не се пречи на работата на институциите, апелира за взаимно уважение и спазване на законодателството на държавата.

Николай Златанов сподели, че според него проблемът е морален и социален. Той изказа мнение, че най-вече местните медии са допринесли за изграждане на негативен образ на града пред България, което предизвика ответна реакция сред присъстващите регионални журналисти. Златанов подчерта, че вандалските прояви се извършват  не само от представители на циганската общност и повдигна въпроса за възпитанието и личната отговорност. По повод исканата от БСП-Казанлък извънредна сесия на Общински съвет Николай Златанов каза, че не вижда никаква необходимост да свиква такова, а също и отрече да има двоен стандарт в отношението на проблемите на гражданите от различни етноси.

Пресконференцията завърши с обещанието на директора на ОДМВР-Стара Загора да се засили полицейското присъствие в кв. “Изток“ в Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак