11:55 | 30 октомври 18 17607

Проект за къщички за книги в парк Розариум вече е изпълнен

Проект за къщички за книги в парк Розариум вече е изпълнен / Новини от Казанлък

Днес пред деца от подготвителни групи на детска градина и малките класове на близко училище, в  парк "Розариум", доброволците от "Младежки център за развитие"- Взаимопомощ откриха четири броя дървени къщички, от които всеки може да взима книга и на свой ред да остави такава.

Инициатори на изработването на къщичките са трима чуждестранни доброволци – Юнион, Шарън и Белла, които са и хората, избрали местата, на които да бъдат поставени "малките библиотеки".

Идеята зад проекта, както обясни Мария Славова от "МЦР"- Взаимопомощ, е да се насърчи четенето у повече от хората в община Казанлък.

С чужденците-доброволлци "МСР- Взаимопомощ" работи от много време, като съвеместно с другия партньор по проекта – ОБ "Искра", от 2016 г. насам, реализират и друг проект – Езиково кафе "Италиано", който, както и г-жа Анна Кожухарова спомена, се радва на голяма популярност.

Любовта към изучаването на чужди езици и опознаване на различни култури от ""МЦР-Взаимопомощ" демонстрираха с изпълнение на поезия за деца на полски език, като разбира се от библиотеката имаше предвиден и превод на български.

Финансирането е съвместно осигурено от центъра, библиотеката и Обществен дарителски фонд, благодарение на Младежка банка.

Децата помогнаха на организаторите да подредят книжките в последната от къщичките и се разходиха из парка, за да видят къде са поставени и останалите.

Книгите са разпределени в четири възрастови групи – за бебета, за деца, за тийнейджъри и за възрастни.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак