15:46 | 09 ноември 18 6179

Стартира кампанията „Капачки за Казанлък“

Стартира кампанията „Капачки за Казанлък“ / Новини от Казанлък

Кампания „Капачки за Казанлък“ на Евродеск точка в гр. Казанлък, администрирана от СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“, в партньорство с Kazanlak.com и Юнайтед Авангард Артист, стартират дълго обсъжданата си кампания за събиране на пластмасови капачки в полза на обществени, екологични, културни и творчески каузи.

Още на етапа на обсъждането й, кампанията беше подкрепена от ръководството на ДГ № 7 „Буратино“, което чрез своя проект „Есенция за междукултурно образование“, финансиран от „Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства“ подпомага организирането на инициативата и реалното събиране на капачки. Инициативата се подкрепя и от Регионална инспекция по околната среда и водите-Стара Загора.

Идеята на кампанията е да събере 1100 кг. пластмасови капачки, които в последствие да се предадат за рециклиране. Събраните пари от предаването на това количество е в размер на 500 лв. и ще се използват за определени каузи, които ще се обявяват предварително в сайта на Kazanlak.com. Хората ще имат възможност да гласуват за тези каузи до събиране на количеството капачки, предаването им и осигуряването на сумата.

За всяко гласуване ще се предлагат 3 каузи, по една от всеки от партньорите Kazanlak.com, ДГ № 7 “Буратино“ и СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“/ Юнайтед Авангард Артист. Каузата на І - място печели финансирането, на второ остава да се бори за следващия период с други две каузи, предложени от партньорите, чиято кауза не е прехвърлена. При евентуално спечелване втори път на ІІ - място на една и съща кауза, тя отпада и партньорът, който я е предложил има право да предложи друга. Кампанията няма да подкрепя каузи в здравословната и социална област.

Цел на кампанията: Да ангажираме хората да постъпват отговорно, да подкрепят обществени, екологични, културни и творчески каузи за града, които са важни за населението и казанлъчани могат да определят за какво да бъдат използвани средствата.

Други необходими материали за кампанията: ПВЦ бутилки от 10 или 11 литра за поставяне на капачките със стикер на кампанията.

Ще се радваме кампанията да се подкрепи от различни институции от Казанлък - училища, детски градини, заведения-кафета, ресторанти, магазини, както и държавни институции от Старозагорска област. Всеки, който иска да подкрепи идеята Казанлък да рециклира за своето облагородяване или подпомага млади таланти, може да ни пише и стане сборен пункт. Ако желаете да се свържете с нас, можете да го направите на е-майл: capsforkazanlak@gmail.com.

Организираните към момента пунктове, в които ще можете да оставите събрани от Вас капачки може да видите и на сайта на кампанията тук. Ще сме благодарни на всеки, който има желание да бъде сборен пункт и ни подкрепи.

Видовете пластмасови капачки, с които всеки потребител може да се включи в кампанията, като ги предаде за рециклиране в пунктовете ни в града, са: пластмасови капачки от: минерални води, кремове за ръце, омекотители и течни прахове за пране; буркани за кафе; оцет и олио; кислородна вода и спирт; безалкохолни напитки, натурални сокове; бира и други видове пластмасови капачки.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак