11:53 | 22 януари 19 12032

Рецидивист от ромски произход е задържан за побой на 83-годишна жена в Гурково

Рецидивист от ромски произход е задържан за побой на 83-годишна жена в Гурково / Новини от Казанлък

83-годишната баба Иванка е в болница след нападението от крадец в дома ѝ на 20 януари късно вечерта.

Крадецът нахлува в дома на самотна жена от град Гурково около 23.00 часа на 20 януари и я пребива заради 35 лева. Жената е в болница със сериозни наранявания, а нападателят се оказа рецидивист, мъж от ромски произход на 39 години, също от Гурково, който наскоро излязъл от затвора.

Баба Иванка споделя пред камерата на Нова, че познава нападателя си, среща го всекидневно в града. За пръв път става жертва на кражба или нападение в дома си, въпреки че живее сама от 27 години.

Пострадалата жена е настанена в неврохирургията в Стара Загора ден след нападението, а лекарите уверяват, че няма опасност за живота ѝ.

83-годишната Иванка живее сама в къщата си в Гурково. Малко преди полунощ в понеделник чула шум, когато в стаята на възрастната жена нахлул нападател с качулка на главата и започнал да я души и да я удря по лицето. Преровил стаята и намерил в едно от чекмеджетата 20 лева. Тогава видял изваден нож на масата и го насочил към жената за още пари. Възрастната жена му дала още 15 лева от портмонето си.

След подадения сигнал от съседи на пострадалата жена, 39-годишният нападател е задържан. Взети са му проби за употреба на наркотици, които отчели положителен резултат.

Мъжът е с множество присъди зад гърба си. За последно излязъл от затвора преди 2 месеца. За момента е задържан с мярка за неотклонение за 72 часа, очаква се прокуратурата да повдигне обвинение за постоянното му задържане под стража.

снимка: Иван Янев/БГНЕС

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак