13:35 | 02 февруари 19 16259

Боряна Алексиева: Явно всички казанлъчани са застраховани в дружество „На мен няма да се случи“

Боряна Алексиева: Явно всички казанлъчани са застраховани в дружество „На мен няма да се случи“ / Новини от Казанлък

Днес, в 12:00 часа на площад „Севтополис“ се състоя протеста с искане за промяна в Закона за движение по пътищата и въвеждане на пълна забрана, за движение на каруци на територията на Република България.

Той бе провокиран след трагичната катастрофа с участие на необозначена каруца в края на октомври миналата година и промените в наредба 30, които бяха приети на първо четене от Общински съвет Казанлък и по-точно това, че тоталната забрана за движение на каруците или за движението им в тъмната част на денонощието, за което протестираха казанлъчани, не може да се осъществи без специална промяна в закона за движение по пътищата.

Организаторката, Боряна Алексиева застана днес сама на площада, за да поиска промяна в закона. Тя с разочарование заяви, че щом няма никой на площада явно всички казанлъчани са застраховани в застрахователно дружество „На мен няма да се случи“.

„Аз съм спокойна пред съвестта си, че каквото съм могла съм направила, но не мога да го постигна сама. Това, което виждам е, че хората не ги интересува. Аз не съм платила застраховка „Аз няма да се блъсна в каруца“, надявам се хората, които също нямат, утре в 12:00 часа да бъдат тук.“, сподели още Боряна.

Казанлъчанката заяви, че ако и на утрешният протест няма хора, той ще бъде последен.

Финалната мярка, която ще предприеме тя е да се обърне към Българската асоциация на пострадалите в катастрофи и да работят заедно за каузата.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак