15:16 | 01 март 19 4186

Традициите и родолюбието продължават да поддържат духа на Механото

Традициите и родолюбието продължават да поддържат духа на Механото / Новини от Казанлък

Инициативите на ученическия парламент на ПГ „Иван Хаджиенов“ осигуряват истински добро настроение в делника, истинско патриотично отношение в празника и много специално внимание към дати, поводи и личности.

Още в първия ден на месец март хаджиеновци могат да се похвалят с поредните интересни инициативи - на входа ни посреща „технично“ мартенско табло. Учениците от 9 В клас сами изработиха традиционните Пижо и Пенда, и с техническа щриховка изписаха „Честита Баба Марта“, с което елегантно ни напомнят, че поздравът е от техници. Учениците направиха и над 400 мартеници за всички, украсиха светещо дърво в бяло-червени нюанси.

До дървото с мартеници е специално оформения кът на родолюбието. Учениците от 9 А клас създадоха макет на Стара планина. Акцентът в него е славното място от август 1877- епопеята на Шипка. Със знаковия текст на Вазов и с изображение на боевете, младите техници показват не само майсторството си в приложното изкуство, но и патоса, вложен при изработката на този проект.

Създадените следи от хаджиеновци по повод двата празника ще оставят трайното усещане за съхраняване на българските традиции и на патриотичното отношение и самочувствие.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак