16:44 | 09 май 19 4145

Давид Холдинг АД празнува своя четвърт век

Давид Холдинг АД празнува своя четвърт век / Новини от Казанлък

Казанлъшката IT компания ДАВИД Холдинг АД навършва днес 25 години. Дружеството е регистрирано на днешния ден през 1994 година. Тогава - с предмет на дейност: Дизайн, Анимация, Видео и Издателска Дейност. От този акроним е образувано и името на дружеството - ДАВИД.

От 1996 година до днес, ДАВИД Холдинг АД разработва, внедрява и поддържа софтуерни решения и професионални услуги, насочени към оптимизация на бизнес процесите и повишаване ефективността за по-добро управление и ръст на конкурентната способност.

През 1996 година ДАВИД Холдинг АД създаде Архимед - първата в Източна Европа софтуерна система за управление на бизнес процеси и документи.

Към момента близо 40% от държавната администрация работи с решения на компанията. 

Създават и първите цифрови радиостанции в България - БНР Радио Пловдив, Дарик Радио и Радио Фреш. Давид Холдинг създаде и подкрепи компании, които днес са световни доставчици на решения за видео автоматизация - PLAYBOX, и CAD/CAM решения за инженерна автоматизация и управление на жизнения цикъл - SpaceCAD. 

Давид Холдинг извървява трудния път до това, да бъде един от най-успешните доставчици на ERP на Българския пазар. Давид Холдинг, първи в Централна и Източна Европа, започва и реализира съвместно със SIEMENS IoT платформа за управление на електро-механични съоръжения.

Новото IoT звено във фирмата е създадено в партньорство със SIEMENS и ВАПТЕХ АД през 2017 година. Всъщност, IoT проекта в ДАВИД Холдинг създава първото по рода си звено за развитие на този тип (“Интернет на Нещата”) решения в Централна и Източна Европа. Технологиите за “Интернет на Нещата” дават неподозирани досега възможности за интелигентно управление на критични бизнес процеси в индустрията, чрез непрекъснато наблюдение, анализ и проактивно управление на критични за всяко съоръжение параметри. Наред с това, ДАВИД Холдинг инвестира агресивно в развитието на dataFruit - собствен високо интелигентен контролер за управление на IoT приложения.

Решението dataFruit предлага възможности за мониторинг на електро-механично и индустриално оборудване, анализ на актуалната използваемост и функциониране на оборудването, анализ на натрупаните исторически данни, превантивно оповестяване по различни комуникационни канали при възникнали събития и средства за създаване на логически модели с цел предсказуемост на бъдещи събития.

ДАВИД Холдинг инвестира време и средства и в развитието на младите хора и бъдещи IT специалисти от Казанлък. В началото на 2013 година компанията поднови компютърния кабинет в казанлъшката математическа гимназия, а през 2014 създава Център за професионално обучение. Центърът е постоянно действаща инициатива за работа с учениците от Математическата гимназия в Казанлък и студентите от всички учебни заведения. По своята същност, ЦПО е “ускорител” на интересите и компетентностите на млади хора - ученици и студенти, които имат заложби и интереси към математиката, програмирането и технологиите.

ЧРД, приятели!

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14684 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8897 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7965 | 01 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

7959 | 05 декември 2023

Катастрофа със загинал на околовръстното

7814 | 07 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

7313 | 04 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

5193 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

5073 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

5011 | 04 декември 2023

Треньорът на “Лястовиците“ ни напусна

4128 | 06 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак