13:29 | 21 май 19 4436

ИКТ Център организира лятна занималня и интензивни курсове за деца

ИКТ Център организира лятна занималня и интензивни курсове за деца  / Новини от Казанлък

Полудневни летни занимания и курсове по програмиране, роботика и дизайн за децата от Казанлък предлага ИКТ Център.
Летните полудневни занимания на Детската академия по програмиране към ИКТ Център започват в първия понеделник след края на учебната година - 3 юни.
Възрастта на децата трябва да е 8 - 11 г. Децата се приемат от 8:30 ч. – приключва се в 12:30 ч. Заниманията включват:
2 уч. часа - програмиране и дигитална грамотност, роботи Лего и Финч, английски език, рисуване;
минимум 2 часа спортни дейности на открито.
Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и  блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch;  инженерните науки и хардуерното програмиране ще са с Lego роботи и роботи Finch; английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват под ръководството на художник-живописец. Ще има и разходки, пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места. Заниманията, които ще подпомогнат развитието и израстването на децата, ще бъдат и леко въведение за тези, които ще продължат в курса по програмиране и информационни технологии през учебната година на Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“.
Групите са малки дори през летните месеци - десет деца работят с двама преподаватели на 10 компютъра. Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Децата ще се приемат закусили и с шише с вода. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. При възможност, ще продължим традицията от миналата година с едно целодневно посещение на басейн или екскурзия. Едноседмичните посещения ще бъдат на цена от 45 лв. (9 лв./ден – 6 лв. за обучения, 1 лв. закуска ). Еднодневни записвания – 14 лв. Намаление за децата от годишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 20 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Летните интензивни курсове за деца са по 30 учебни часа (до 27 часа при 5 записани), всеки ден следобед, в продължение на 2 седмици. Записват се до 10 деца. Повече информация и уточняване на времето за провеждане ще бъде публикувана допълнително. Ориентировъчно курсове ще бъдат проведени в следните направления и периоди:
1. Photoshop за деца – възраст 5-7 клас, август.
2. Роботика с Finch – базово ниво, 2-4 клас, 15 уч. часа
3. Програмиране със Scratch2 – базисно ниво, възраст 3-5 клас, 10-22 юни.
4. Програмиране със Scratch2 – експертно ниво, възраст 3-6 клас, и деца преминали базово ниво, 24 юни - 5 юли
5. Представяне на проекти, курсови и дипломни работи с интерактивни презентации (PowerPoint, Visual Basic Editor) 1-13 юли.
6. Основи на програмирането (С++), 7-9 клас, 1-13 юли.
7. Основи на визуалното програмиране (C#), 7-9 клас, 15-27 юли.
8. Web програмиране с HTML (HTML, WEB Expression), 5-9 клас, 15-27 юли.
9. Лего роботика, 3-5 клас, юни и август, от 6 до 8 деца.

Цена на курсовете зависи и от броя на записаните ученици. За курсовете от номер 1 до номер 4 – от 5.00 до 6.50 лв./учебен час ( 150 - 175 лв.) при 10 до 5 деца. За курсове от номер 5 до 9 – от 5.50 до 8 лв./учебен час ( 165 - 215 лв.) при 10 до 5 участника. Допуска се плащане на два пъти, половината от сумата 7 дни преди обучението. При по-малко от 5 желаещи, обучението се отлага и таксата се възстановява. Намаление за децата от годишните курсове на Детската академия, при втори курс и при второ дете от едно семейство – 20 %.

От ИКТ Център ви очакват , за да разкрият пред вас тайните на компютрите и още:
Photoshop за деца
Детето ви обожава да рисува и въобще да изразява себе си чрез всякакви творчески хобита и дейности? И същевременно обича да прекарва времето си пред компютъра? Може би е време да обедини тези свои интереси в едно като се запознае с компютърния дизайн. По време на курса „Photoshop за деца“ децата ще създадат свои дигитални колажи на различни теми – ще се „фотографират“ на интересни места, до любими герои и в мечтани дейности.
По време на курса ще бъдат разгледани следните теми:
Въведение в работата с Photoshop.
Основни инструменти. Селекция, четки, гума и др.
Работа с layer-и.
Съвети и примери за добри дигитални рисунки и колажи.
Лего роботика
Роботиката е сред най-подходящите начини за запознаване учениците с технически науки като физика, математика, информационни технологии и програмиране. Часовете по роботика протичат забавно и интересно, докато учениците трупат познания в различните научни области. Познания, които  отварят много врати в ерата на бързоразвиващото се информационно общество. В началните курсове ученици работят с комплекти LEGO Mindstorms. 
Чрез LEGO роботите бързо се създават и тестват различни конструкции. Учениците се запознават с основните физични и инженерни концепции. Правят първите си стъпки в програмирането, използвайки софтуер, който е специално разработен за ученици.
Scratch2 – за всички, които си мислят, че програмирането е трудно
За малки, големи и още по-големи любопитковци – курс по програмиране.
Този курс има за цел да покаже, че програмирането не е само за възрастните, че децата могат не само да играят, но и да създават собствени игри, клипчета, комикси и виртуални светове.
Този курс е за всички, които обичат да осъществяват мечтите си, да се забавляват докато научават нови и нови неща, за всички които се чудят за какво им е математиката.
Интерактивни презентации с използване на Visual Basic Editor
Искаш ли да откриеш нови възможности на програмата Power Point?
Мислиш, че с Power Point не могат да се правят игри?
Тестовете са скучни и трудни?
Ако отговорът ти на тези въпроси е „да“, ако те събуждат любопитството ти, ако си готов да преоткриеш нови възможности на любимата си програма, за които не си подозирал – този курс е за теб!
От ИКТ Център те очакват! 
Направи си сайт…само за няколко часа
Разбира се, че е възможно…Но за да е атрактивен и успешен,…ще трябва да поучите програмиране с HTML, подготовка на изображения за сайт с PhotoShop и да улесните работата си с платформа за създаване на сайтове. Ще поработите върху дизайна и ще го направите по-лесен за откриване с търсачките. След това, ако задобреете, може даже и да си помогнете финансово. Всичко е във вашите ръце и желание да се развивате. Запишете се!

Курсът "Основи на програмирането (С++)” дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности. Това включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка, използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else) и цикли (for, while, do-while).
Поради проявен интерес ИКТ Център включва за първа година и „Основи на визуалното програмиране (C#)”.Той ще бъде подходящ за деца завършили 7 клас, а също така и за участниците на Детската школа, преминали „Програмиране със Scratch“.  C # е един от най-перспективните програмни езици, които се изучават днес. Той е широкоразпространен, обектно - ориентиран програмен език, който дава възможности за разработване на разнообразни приложения. Още при създаването му, от компанията Microsoft, основната цел е била да се създаде един модерен и опростен език с общо предназначение, който бързо да навлезе в практиката. Познанията Ви по програмирането със C# са един от начините да намерите лесно и бързо наистина добре платена работа в България и по света.
За първа година предлагаме и „Роботика с Finch” за най-малките. Finch / Финч е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика. Той е малък, а програмата, с която се управлява – достъпна за деца. Това е една добра възможност децата да направят първите си стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

За контакти, в случай на проявен интерес, попълнете формуляра https://forms.gle/s4eUwYT95Sg6MAoBA
или изпратете съобщение за записване на предпочитано обучение: r.katsarova@obuchenie-ict.com, съобщение в https://www.facebook.com/cpo.ict.center/ или в офиса на ЦПО към ИКТ Център, ул."Искра" 26, ет. 2, офис 25, тел 0878216023, Радостина Кацарова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7204 | 19 април 2024

Благотворителна кампания набира средства за малкия Калоян и борбата му с аутизма

5433 | 17 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5416 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

4948 | 19 април 2024

“Арсенал“ отваря врати за Деня на бъдещето

4915 | 17 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4320 | 18 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3778 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

3504 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3300 | 22 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2413 | 18 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак